Årets bragdhund hyllades på hundmässan

Riesenschnauzern Jiddra är inte en tik man bråkar med. I dag på hundmässan hyllades hon för hjälteinsatsen i oktober då hon avbröt ett grovt rån genom att skrämma iväg rånarna. Priset som sponsrades av Agria var att få skänka 20 000 kronor till en valfri djurorganisation.

Jiddra och hennes ägare Therese Söderkvist valde att skänka pengarna till Hundstallet. Vi passade på att gratulera och ställa några snabba frågor.

Hur firar ni utmärkelsen?

Vi har firat Jiddra lite smått sedan rånet där hon hjälpte till. Vi är ganska noga med maten men hon har fått lite extra godsaker och märgben. Det blir mycket skogspromenader och tid tillsammans. Vi i familjen firar genom att njuta av den här helgen.

Varför fick Jiddra utmärkelsen Årets Bragdhund 2015?
Vi blev utsatta för ett grovt rånförsök i butiken där jag jobbar. Rånarna kom först och ryckte i dörren och slog sedan sönder en ruta och tog sig in. De siktade på mig med pistolen, puttades och frågade var kassaskåpet var. När jag en sista gång talade om att vi inte hade något kassaskåp hörde jag att Jiddra var riktigt arg. Jag har aldrig hört henne skälla så tidigare. När rånarna såg henne inne på kontoret tillsammans med de andra hundarna blev de rädda och vände om. De fick så bråttom att de inte ens fick med sig kassalådan.

Vilka är Jiddras bästa egenskaper?
Hon är väldigt familjekär och en otroligt samarbetsvillig hund. Hon är dessutom väldigt trogen och trygg i sig själv.

Är det något speciellt ni ska passa på att göra här på Stockholm Hundmässa?
Jiddra är pensionär så hon nöjer sig med att ta emot priset. Men vi går nog och kikar runt lite på mässan för här händer så mycket roligt.

Vad betyder Jiddra för dig?
Allt! Mina hundar lever med mig tjugofyra timmar om dygnet och är mina hjärtan. Hon och mina andra hundar är medicin för själen. 

Gillar? 2 av 6 gillade, 1,7 i betyg