Forskning för hundar - om parvovirus

Forskning för hundar.

Tack vare forskning har hundar fått ett friskare och bättre liv. Här kan du läsa om vad forskningen bidragit till när det kommer till parvovirus och vaccination. Från nio av tio till nästan noll hundar som kommit i kontakt med viruset blir numer smittade.

Vi önskar att ingen ska behöva se sina fyrbenta vänner bli allvarligt sjuka och än värre att mista dem. År 1979 upptäcktes de första svenska fallen av parvovirusinfektion. 90% av de hundar som kom i kontakt med viruset blev sjuka.
Och av dem gick 3% inte att rädda. Året efter bekostade Agria Forskningsfond en studie om parvovirus. Numera vaccineras alla valpar från 7–8 veckors ålder och slipper drabbas. Och fler hundar får finnas med längre i sina människors liv.
Under 2018 delar Agria Forskningsfond, som grundades redan 1938, ut cirka 10 miljoner kronor till forskning för djurens hälsa och samverkan mellan djur och människor. Målet är bättre djurhälsa, ökad kunskap bland våra kunder, ökad trygghet och att stärka djurens position i samhället. Som kund hos oss är du delaktig.

Stort tack för att du bidrar!

Agria stödjer forskning om hundar, läs mer här

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg