SM i Junior Handling 2016

Konkurrensen var hård när de unga talangerna visade upp sina egenskaper som hundförare i utställningsringen. Vann gjorde talangfulla Tilde Udin från Kvicksund som därmed får representera Sverige på Crufts nästa år. 

I SM-finalen i Junior Handling tävlar ungdomar mellan 10-17 år om vem som är den bästa hundförare. Det vill säga vem som på bästa vis, med bra samarbete och god sportsmannaanda visar upp hunden i ringen. Det är alltså hundförarens arbete som bedöms inte hundens. Priset i Junior Handling sponsras av Agria. Årets vinnare får åka och tävla på väldens största hundshow, Crufts, nästa år.

Efter en tuff och väldigt jämn tävling var det i år sjuttonåriga Tilde Udin som stod som vinnare. Vi passade på att intervjua en väldigt glad och rörd förstapristagare.

Hur ska du fira vinsten?

- Oj, det vet jag inte. Jag ska åka hem och fira med lite god mat tror jag. Sen ska såklart min prinsessa Trolla få någonting också.

Vilket är ditt bästa tips för att bli bra i Junior handling?

- Vad svårt att ge tips! Jag tror att det viktigaste är att man kommer ihåg att ha kul och komma ihåg att ta det lugnt. Sen så är det såklart viktigt att anpassa sig efter den ras man visar i ringen.

Vad är det med sporten som du tycker är så roligt?

- Det är gemenskapen med alla andra handlers!

Hur känns det att få åka till Crufts?

- Det har jag knappt förstått att jag ska få göra än . Men det känns såklart jättekul!

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg