Nina och Moster vinnare i Agria Freestyle

Agria Freestyle Elite Challenge har avgjorts, med Nina Roegner och aussien Moster överst på prispallen. Åtta finalister tävlade i en stenhård kamp om första platsen. Tävlingen bjöd på många fina nummer med ett kanonnummer på förstaplatsen.

Nina Roegner och australian shepherden Dragonora Nymphadora, även kallad Moster, ser ut att ha hållit på med freestyle i åratal när vi ser deras nummer. Men så är inte fallet. Nina och Moster är faktiskt nybörjare i tävlingsformen. Knappt ett år har ekipaget tävlat men det märks inte alls. Första pris i Agria Freestyle Elite Challenge är faktiskt inte enda priset som de fått här idag. Årets nykomlingar kammade Nina och Moster hem och är stolta dubbelpristagare på mässan. Som om inte det vore nog, så spelar de båda i hundteatern Törnrosa, på mässan och vi lyckas byta några ord med Nina innan de ska iväg till teateruppvisningen.

Agria Freestyle Elite Challengefinalen bestod av åtta tävlande som tagit sig till finalen på MyDOG i Göteborg via åtta delfinaler på bland annat Stockholm Hundmässa. Alla åtta uppvisningar höll hög klass och publiken satt och njöt av framträdandena. Det var inte bara publiken som verkade njuta. Aussien Moster med matte Nina såg ut att njuta av varenda sekund.  Att Nina dragit sig för att börja tävla i Freestyle på grund av just dans och showandet kan man inte tro.

-          Jag blev faktiskt pushad att börja med Freestyle, själv trodde jag aldrig att det skulle gå – jag kan ju inte dansa, säger Nina.

Nina och Moster tog första steget och började med Freestyle och båda kände direkt att detta var deras grej. Helt från noll började de inte, då Nina jobbat med hundar länge och har alltid gillat att jobba med mental stimulering av hundar. Nina och Moster har innan Freestyledebuten jobbat mycket med aktiveringsträning, det var just dansen som kändes skrämmande för matte. Kärleken till Freestyle kom direkt och när Nina berättar att Moster älskar att uppträda för publik och på stora tävlingsevent som denna är vi inte ett dugg förvånade.

- Hon älskar att göra detta, hon presterar oftast bättre på tävling än på träning, berättar Nina.

För dig som inte riktigt vågat dig på Freestyle ännu skickar Nina med en uppmaning det sista hon gör i intervjun.

- Tveka inte, bara gör det. Det är så roligt.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg