MyDOG hundmässa 2016

Årets utställningshund, Agria Freestyle Elite Challenge, föreläsningar och Göteborgs Charmigaste Hund.  MyDog, hundmässan i Göteborg har allt för hundälskaren.  Följ med oss på Agria på en spännande dag med stort hundfokus.

Nu är årets finaste hund utsedd. Vinnarhunden heter Debonaire’s Hold Me Now och är en yorkshireterrier som till vardags kallas för Mike. Det prestigefyllda priset delades ut av SKK:s ordförande Pekka Olson och Magnus Berglin från Agria Djurförsäkring på My Dog i Göteborg. Läs vinnarintervjun med ägaren Bernice Undén här

Vinnaren Debonaire’s Hold Me Now med handler Sergio och ägare Bernice.

Dubbelvinnarna – freestyle och årets nybörjare

Nina Roegner med australian shepherden Dragonora Nymphadora, kallad Moster stod efter spännande final som segrare i Agria Freestyle Elite Challenge. Åtta finalister hade tagit sig till finalen på MyDOG i Göteborg via åtta delfinaler på bland annat Stockholm Hundmässa. Vi fick en snabb intervju med de stolta vinnarna innan de skulle vidare till nästa sak på schemat. Nina och Moster spelar nämligen även i hundteatern som visas upp på mässan. Här kan du läsa hela intervjun

Nina och "Moster", vinnare i Agria Freestyle Elite Challenge.

Hitta bästa belöningen med Fredrik Steen

Där det finns hundar hittar du också ofta Fredrik Steen, så även här i Göteborg. Många samlades för att lyssna på när Fredrik pratade om belöning på föreläsningsscenen. Fredrik pratade mycket om vikten av att hitta rätt belöning för att lyckas som bäst med sin träning. Ett tips att ta med sig från föreläsningen var att titta på hur hunden själv beter sig och använda det i sin belöning. Att inspireras av hur hundar leker med varandra vid lek och bus och försöka göra samma sak med sin egen hund. Att brottas och jagas var två av Fredriks egna favoritbelöningar. När man hittat rätt belöning för sig och sin hund blir inlärningen mycket enklare och går fortare menar Fredrik Steen.

Fredrik Steen, alltid lika glad att prata hund.

Positiv inlärning på hundens eget initiativ

Anders Hallgren var en av föreläsarna på plats som pratade om baksidan med för kravställd lydnadsträning. Vikten av fysisk och mental stimulans med ett kravlöst inlärande var stommen i föredraget. Låt hunden själv få lista ut vad den ska göra, eller som Anders själv sa det – när hunden själv får välja. Med det uttrycket menade Anders att man ska låta hunden själv ta initiativ och bara jobba med positiv inlärning istället för en träning fylld av krav och måsten.

-          Låt hunden välja vilken väg ni ska gå i ett vägskäl eller låt hunden ta initiativ till exempelvis lek, berättade Anders.

Weightpull

I uppvisningsringen kunde man bland annat se hur weightpull går till. Fem hundar med deras ägare visade upp drag av både kedjor och vagnar med tyngder. Både små och stora hundar visade upp sin fysiska och mentala styrka i ringen och visade att detta är en sport för alla hundar oavsett storlek och ras.

Weightpull med kedjor.

Rastorget – alltid en favorit

Populärt som vanligt var rastorget med montrar fyllda med stora som små raser. Inte konstigt att det alltid är fullt med folk när man får klappa sina favoritraser. Många passar även på att lära sig mer om raserna då monterpersonalen kan allt om sina raser.

Kom och klappa mig! Många kelglada hundar på rastorget.

Göteborgs charmigaste hund

Tävlingen Göteborgs charmigaste hund, där alla hundar får vara med och tävla. En proffessionell fotograf tog bilder på hundarna och tävlingen var igång. Var du inte på plats men vill tävla, har vi på Agria en tävling för er också. Tävla med charmiga hund på Instagram eller Facebook

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg