Hundfest på MyDOG

Det har varit full fart på hundevenemanget MyDOG i Göteborg hela helgen. Under ett och samma tak anordnades två internationella hundutställningar, finalen i Agria Freestyle Elite Challenge och massor av andra aktiviteter.

Årets utställningshund utsågs

Under helgen delades det prestigefyllda priset Årets Utställningshund ut. I ett helt år har hundägarna rest runt i landet med sina hundar och deltagit på olika utställningar. I finalen stod det mellan två flatcoated retrievers, en faraohund och en saluki. Vann till slut gjorde salukin vid namn Qirmizi Ovation som ägs av Nicklas Eriksson och Ingunn Solberg Eriksson i Grästorp. Förutom äran fick vinnaren fina priser från Agria Djurförsäkring.

Nose Work nytt för i år

Nytt för i år på MyDOG var hundsporten Nose Work, som går ut på att hunden ska tränas till att hitta olika doftgömmor. Varje dag under mässan startade en officiell klass med tävlanden i Nose Work och det gällde att samla poäng på varje delmoment. Tävlingen visade sig populär och alla startplatser blev fyllda - hela hundra hundar tävlar varje dag. 

Agria Freestyle Elite Challenge

Under lördagsförmiddagen på MyDOG bjöds det på färgsprakande uppvisning när det var dags för final i Agria Freestyle Elite Challenge. Freestyle är en åskådarvänlig hundsport där hund och förare genomför ett program till musik som bedöms och poängsätts av domare.  I finalen deltog åtta ekipage från vardera gren: Freestyle och Heelwork to music. Vann gjorde Jonna Smedberg med Zoya och Anna Larsson med Flynn. Grattis!

Resultat Freestyle

1. Jonna Smedberg och Soya
2. Johanna Allanach och Soda
3. Nina Roegner och Moster
4. Kerstin Eklund och Miles
5. Lizette Olausson och Gaston
6. Karin Prytz och Lotus
7. Jeanette Bergenstav och Gizmo
8. Sara Guldbacke och Yume

Resultat Heelwork to music

1. Anna Larsson och Flynn
2. Anja Christiansen och Queeny
3. Ewa Andersson och Tia
4. Tomas Englöf och Charlie
5. Anita Axelsson och Emmi
6. Alexandra Karlsson och Dita
7. Carola Lindh och Lilo
8. Ewa Andersson och Okk

MyDOG vill göra Sverige hundvänligt

I år fokuserade MyDOG dessutom på att göra Sverige mer hundvänligt. Under hashtagen #hundgladstad uppmanades hundägare tipsa varandra om hundvänliga caféer, restauranger och hotell. Samtidigt tog man upp myter om hundar i det offentliga rummet. 

Gillar? 8 av 8 gillade, 5 i betyg