Årets hundar prisades på Stockholm Hundmässa

Ollie skrämde iväg männen som uppträdde hotfullt mot matte och diplomerade vårdhunden Hilda är patienternas bästa vän. Under högtidliga former hyllades de och resten av Årets hundar på Stockholm Hundmässa.

 -       Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att Ollie skulle skydda mig så. Men det gjorde han när det verkligen behövdes. Det känns mäktigt, säger Anki Rydh som är ägare till Årets Bragdhund Ollie.

Högtidlig hyllning i finalshowen

Under höga applåder fick Årets Bragdhund, Årets sociala tjänstehund, Årets narkotikasökshund och Årets polishund ta emot sina utmärkelser i stora finalshowen på Stockholm Hundmässa. Alla belönades de med medaljer. De fick också foder från Royal Canin, sängar från BiaBädden och smaskiga ben att tugga på.

Årets Bragdhund Ollie med ägare Anki Rydh och Årets sociala tjänstehund Hilda med ägare Mia Boivie fick dessutom 20 000 kronor i prispengarav Agria Djurförsäkring. De fick själva välja vilken organisation de ville skänka pengarna till, och båda ekipagen valde att låta pengarna gå till Svenska Hundskyddsföreningen som driver Hundstallet.

Årets hundar

Årets Bragdhund 2016

Namn: Novic’s Olimpus ”Ollie”
Ras: Boxer
Ägare: Anki Rydh
Juryns motivering i korthet: Ollie tog på sig en ängels beskyddande natur och på en buses vis försvarade hans sin skrämda matte när hon blev attackerad av två utklädda clowner. En clown ska stå för något positivt men den här gången blev det det motsatta. Genom att bita den ene skrämde han bägge två på flykten.

Årets sociala tjänstehund 2016

Namn: Murbergets Hilda ”Hilda”
Ras: Boxer
Ägare: Mia Boivie
Juryns motivering i korthet: Hilda är en ovärderlig medarbetare i sitt arbete som diplomerad vårdhund. Med en boxers positiva och glada temperament har hon skapat utveckling hos patienter på såväl fysisk som psykisk nivå. Spannet av de patienter hon träffar talar starkt för hennes mångfacetterade kunskap och förmåga till anpassning. 

Årets narkotikasökshund 2016

Namn: Bivråkens Original Pirate Material ”Billy”
Ras:Engelsk springer spaniel
Ägare: Anders Mårtensson
Juryns motivering i korthet: Narkotikasökhunden Billy med sin mycket rutinerade förare Anders Mårtensson är ett enastående effektivt bevis på vad ett hundekipage, år efter år, kan uträtta i Tullverkets arbete med att bekämpa den förödande narkotikasmugglingen. Med en sällan skådad iver att alltid vilja göra sitt allra bästa, tar den tolvårige Billy dagligen sig an den svåra uppgiften att avslöja ett av vår tids värsta gissel – narkotikasmugglingen.

Årets polishund 2016

Namn: Grym
Ras: Schäfer
Ägare: Per Eriksson
Juryns motivering i korthet: Patrullen har genom sitt arbete medverkat till att öka medborgarnas trygghet genom att bidra till att fler brott klaras upp och att förebygga brott. Ett urval av patrullens insatser är att ha räddat livet på flera personer, spårat upp gärningsmän, markerat vapen, stöldgods samt en stor mängd narkotika.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg