Agria samarbetar med Svenska Hjältar, kategori ”Årets djurhjälte”

Agria Djurförsäkring går in som samarbetspartner i Årets Djurhjälte, en av kategorierna i Svenska hjältar. Kategorin fokuserar på de djur som gör bra och viktiga saker för människor. 

– Vi ser det som en fantastisk möjlighet att lyfta fram djurens roll och betydelse för människor i samhället. Alla som någon gång har sett Svenska Hjältar vet att hjälteinsatsernas historier är känslomässigt starka och berör alla tittare. Djurens medverkan förstärker upplevelsen ytterligare och når fram till många, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef smådjur, Agria Djurförsäkring.

Aftonbladets projekt Svenska Hjältar, som i år firar tioårsjubileum, hyllar människor som gjort hjälteinsatser i vardagen. Hjältarna utses av en namnkunnig jury, som presenteras i september. Årets hjältar hyllas, precis som tidigare år, inför miljonpublik på den stora Svenska Hjältargalan i TV4 den 16 december. Förra året var det premiär för kategorin Årets Djurhjälte. Den vanns av hunden Agda som räddade livet på sin husses dotter.

– Vi är mycket stolta och glada över att Agria nu är sponsor för Årets Djurhjälte, och på det sättet bidrar till arbetet för ett bättre Sverige. Eftersom de fokuserar på just djurhälsa och omsorg om djuren känns engagemanget djupt förankrat i deras verksamhet, säger Nils Franchell, projektledare Svenska Hjältar.

Agria vill genom sitt samhällsengagemang bidra till större förståelse för djurens roll och vad de betyder för oss människor. Varje år bidrar Agria till forskning med en önskan att öka förståelse för hundens, kattens och de övriga sällskapsdjurens betydelse.

-   Vi vet att våra sällskapsdjur spelar en stor roll för bättre hälsa hos oss människor och vill gärna lyfta de positiva effekter som djuren har för den enskilda människan och för samhället i stort. Svenska Hjältar öppnar ytterligare en dörr för oss att nå ut till en bredare publik, säger Patrik Olsson. 

Svenska Hjältar lyfter under hela året fram vardagshjältar som på olika sätt har ställt upp för andra. Det sker genom journalistik på Svenska Hjältar sajt och i Aftonbladets kanaler.

Artiklar om hund

Alla senaste artiklar om hund.
Läs mer

Senaste kattartiklarna

Alla kattartiklar samlade på samma ställe.
Läs mer

Samlade hästartiklar

Från sjukdom och skador till aktivering, här finns alla våra hästartiklar.
Läs mer

Allt om smådjur

Här har vi samlat allt om smådjur. Från hamster- till reptilartiklar.
Läs mer

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg