Om Rallylydnad

Rallylydnad är en hundsport som bygger mycket på kommunikation och samarbete mellan hund och förare. Tillsammans går man igenom en bana med skyltar som visar vägen och vad du och din hund ska genomföra för moment. Momenten kan vara allt från att sitta, ligga, gå slalom eller passera förbi en leksak utan att falla för frestelsen att plocka upp den. Vid tävling skiljer sig banorna åt vid varje tillfälle.

Börja med Rallylydnad

Det krävs inte mycket förkunskaper för att sätta igång med Rallylydnad och alla hundar kan utöva sporten. Några grundkunskaper som sitt, ligg och att hunden kan ställa sig upp på kommando är bra förutsättningar för att börja. Hos Brukshundsklubben finns det skyltar för nybörjare att starta sin träning med, se mer under rubriken moment/skyltar.

Moment/skyltar

Det finns fyra olika klasser i Rallylydnad med tillhörande moment. Hos Brukshundsklubben hittar du samtliga moment och skyltar indelat per klass.

Moment och skyltar att ladda ner

Regler och tävling

Har du och din hund fattat tycke för Rallylydnad och vill veta mer om regler för att tävla i hundsporten? Det finns klasser att tävla i för alla, från nybörjare till mästarklass.

Tävlingsregler för rallylydnad