Aktiveringstips: Balansera mera

Det finns en relation mellan hundens självförtroende och dess balans. Med lite enkla övningar kan du samtidigt som du aktiverar hunden träna upp balansen.

Locka upp hunden på en sten och belöna den genast. Sätter den sig när du ber om det får den mer beröm. Så småningom klarar den kanske att ligga eller sitta vackert på stenen. Låt stenarna bli allt spetsigare och svårare att hålla balansen på. Skulle hunden vackla till är det viktigt att du genast hjälper den och visar att du stöttar den om något skulle inträffa. Det är viktigt att du har hundens förtroende, annars kommer den inte att våga göra lika mycket.

Hitta nya utmaningar

När ni tröttnat på stenar kan du gå vidare och låta hunden balansera på en omkullfallen trädstam. Stötta den till en början så mycket som det behövs. Låt därefter trädstammarna bli smalare och smalare. Allt eftersom hunden blir duktigare hjälper du den mindre och mindre. Att låta hunden vända uppe på trädstammen och gå tillbaka är ytterligare en färdighet.

Du kan också hitta lämpliga räcken och staket som hunden kan få balansera på. Men återigen, lura inte upp hunden så högt att du inte kan hjälpa den ifall den skulle tappa balansen.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg