Område: Häst Om Transport

Transportera hästen i värmen

Ska du ut och åka med din häst i sommarvärmen? För att ge din häst en så bra resa som möjligt och för att minimera risken för sjukdom kan du vidta vissa åtgärder. 

Hästar på sommarbete, tänk på det här.

Sommartips till hästägare

Sommaren är efterlängtad av de flesta - även våra fyrbenta vänner brukar uppskatta att få gå på bete och ha lite ledigt. Här har vi samlat tips, råd och olika artiklar om vad som kan vara bra att tänka på inför och un...

Agrias Hästkalender: april

Nu är det väl i alla fall vår? Du märker säkert att hästarna piggnar till. Vinterhåren börjar definitivt att fällas.

Agrias Hästkalender: mars

I vissa delar av landet börjar de första vår-tecknen att synas. Hästfolk landet runt har sitt eget efterlängtade vårtecken, fölen börjar födas.

Risker vid hantering från marken

Säkerhet på hästryggen är viktigt för både häst och ryttare. Men lika viktigt är det att du hanterar din häst säkert från marken. Det är då många av de riktigt allvarliga olyckorna inträffar.

När ska benskydd och lindor användas till hästens ben.

Skydda hästens ben

Det finns flera olika typer av bandage och benskydd för hästar. Det är viktigt att använda dem på rätt sätt och vid rätt tillfällen. Blir det fel kan bandagen göra långt större skada än nytta.

Regler för transport av hästar

Djurskyddslagen ställer vissa krav vid transport av hästar. Föraren ska minst en gång per timme kontrollera hästens tillstånd.

Tips till dig som ska transportera häst

Här hittar du praktiska tips om vad du bör tänka på vid lastning, samt vad som gäller för hästtransporter i övrigt.