Område: Häst Om Kolik

Veterinär undersöker häst för skador och sjukdomar.

Här är några av de vanligaste skadorna som kan drabba din häst

Att ens häst blir sjuk eller skadad är en hästägares värsta mardröm. Tyvärr hör det inte till ovanligheten att en häst blir just det. Därför är det viktigt att ha en bra försäkring anpassad efter din häst.

Kolik - Varför får hästar kolik?

När spädbarn får "ont i magen" säger vi att de har kolik. På samma sätt är det med hästar. De visar koliksymptom när de har smärtor från bukhålan. Veterinär Göran Sandh på hästkliniken vid SLU på Ultuna berättar om ko...

Med kylan kommer koliken

Agria ser en tydlig ökning av kolik under vinterhalvåret med den högsta peaken i januari och februari. Då dubbleras antalet kolikfall jämfört med augusti som har den lägsta nivån. Men det finns råd att ta del av.  

8 tips för en bättre sommar med hästen

Mycket skall förberedas inför sommaren. Insekter, skador, bete med mera skall kontrolleras. Här finner du små tips om hur du kan minimera riskerna för din häst.

Kolik - Salt förebygger kolik

Så här i vintertid när temperaturen kryper under noll är det många hästar som dricker för lite vatten. Det i sin tur leder till att hästar får förstoppningskolik - som dock kan förebyggas relativt enkelt.

Kolik hos häst

Kolik är ett samlingsbegrepp för smärtsamma tillstånd i mag- eller tarmsystemet hos hästen. Det finns andra lidanden – till exempel i njurarna, urinvägarna eller könsorganen – som kan ge kolikliknande symptom.

Kolik - hästen har ont i magen

Kolik är ett samlingsnamn för buksmärtor hos hästen. Det är alltså ett tillstånd hos hästen som kan visa sig med flera olika symptom. I kvällens avsnitt av Veterinärerna kommer ponnyn Lyster in mitt i natten med magsm...

Häst blir undersökt av veterinär.
Fråga Veterinären

Kolik hos häst

Om min häst får kolik, vad behöver jag göra då?

Visa innehåll