Område: Häst Om Hästtransport

Vad gäller när jag ska transportera min häst?

Skall du transportera din häst men är osäker på vilka regler som gäller? Bestämmelserna kring vad som gäller kan vara kluriga att reda ut, och det är många saker att hålla reda på. Här nedan delar vi med oss tips kring bra saker att tänka på när du och din häst ska ut på vägarna!

Artiklar
Transportera hästen i värmen

Ska du ut och åka med din häst i sommarvärmen? För att ge din häst en så bra resa som möjligt och för att minimera risken för sjukdom kan du vidta vissa åtgärder. 

Artiklar
Praktiska råd vid lastning av häst

Om du har en häst som är svår att lasta så måste du träna den. Det kan du till exempel göra före utfodringen på morgonen, ge inte hästen fodret förrän den gått in i transporten. Då kopplar hästen ihop transporten med utfodring.

Artiklar
Långa transporter kan göra din häst sjuk Transportsjuka är ett ord som många hört men inte riktigt vet vad det innebär. Här berättar Anette Stengård om sin häst som fick transportsjuka när den åkte mellan Skåne och Stockholm. Agrias veterinär, Charlie Lindberg, hjälper också till att reda ut begreppen kring sjukdomen. Artiklar
Veterinärens råd om transport av häst Veterinär Karin Anlén från Strömsholms Djursjukhus berättade vad som är viktigt att tänka på både vad gäller säkerhet och hästens allmänna välbefinnande. Artiklar