Område: Häst Om Avmaskning

Att avmaska eller inte, det är frågan

Hösten är här och därmed ställer sig många frågan om man ska avmaska eller inte. Ett träckprov ger vägledning. Eller? Det finns många myter och sanningar om avmaskning av häst. Vi bad parasitolog Eva Osterman-Lind vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, reda ut begreppen.

Artiklar
Att avmaska eller inte?

När är det lämpligt att avmaska sin häst och hur ofta? Och vad kan man göra för att öka hygienen i hagar och därmed minska antalet parasiter?  Agria Djurförsäkring tog hjälp av parasitolog Eva Osterman-Lind vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, för att reda ut begreppen.

Artiklar
Agrias Hästkalender: januari

Det är nu i januari du ska börja infria dina goda föresatser som hästägare. Vintern bjuder på både glädje och prövningar. Ena dagen kanske din häst får avverka sitt motionspass i kylande snöslask, för att nästa dag pulsa fram i härligt pudrig nysnö.

Artiklar
Sommartips till hästägare

Sommaren är efterlängtad av de flesta - även våra fyrbenta vänner brukar uppskatta att få gå på bete och ha lite ledigt. Här har vi samlat tips, råd och olika artiklar om vad som kan vara bra att tänka på inför och under sommaren. Trevlig hästsommar önskar vi på Agria!

Artiklar
Agrias Hästkalender: november Var lugn, det kommer en vår. Men just nu verkar den väldigt avlägsen. Vi hoppas att värmeisolationen och luftcirkulationen i stallet fungerar bra, så att hästarna har en lika ombonad och hälsosam inomhusmiljö som du själv. Artiklar
Betes- och avmaskningsrutiner Även om vi hästägare kanske helst skulle se att våra hästar var helt fria från parasiter är det varken möjligt eller ens önskvärt. Alla hästar har nämligen parasiter i någon utsträckning och så länge de inte blir för många orsakar de ingen skada. Artiklar
Avmaskning häst

När bör jag avmaska min häst och hur vet jag om min häst har mask?

Fråga veterinären