Vinnaren av ”Vinn en hingst”

Samarbetet mellan Gränsbo Stuteri och Agria Djurförsäkring ”Vinn en hingst” gick för andra året i rad. Lika glada som fjolårets vinnare var Cecilia Alsheden som tog hem årets tävling och får välja en valfri betäckning ur Gränsbos hingstprogram.

Hallå där, Cecilia Alsheden, vinnare av årets tävling ”Vinn en hingst”under SwedeHorse-veckan i år. Först och främst – stort grattis till vinsten!

- Tack, jag är så otroligt glad! Jag har aldrig tidigare vunnit något tidigare, och så går jag och vinner det här fina priset. Helt fantastiskt!

Tävlingen är ett samarbete med Gränsbo stuteri, där du har möjlighet att välja en valfri betäckning ur deras hingstprogram. Har du redan nu någon favorit?

- Vi har totalt fyra avelsston hemma på gården, alla är uppfödda av oss och har vår gamla hingst Nactus i stammen. Just nu är jag mest inne på att betäcka vårt sto som blir tre år nästa år med fribetäckningen. Hon är efter Floricello-Nactus och jag tror att First Choice skulle passa henne bra, men vi får se. Jag kanske ändrar mig innan det är dags!

Berätta om er uppfödning på Stall Hägg och Alsheden!

- Vi har fött upp hästar i 30 år, men det var först 1992 när vår Nactus 854 vann bruksprovet som det blev allvar. Några år senare flyttade vi till Lövestad i Skåne, där vi bor idag. Vi har totalt nio egna hästar. Hingsten L´acteur, som vi är delägare i, är en av dem. Dessutom har vi några inackorderingar i stallet.

Du vann betäckningen under Breeders, har du startat någon häst i finalerna?

- Vi har visat flera hästar här tidigare, men inte i år. Det är ett fantastiskt trevligt evenemang och alltid lika intressant att se hur årgångarna ser ut.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg