Ersättning för veterinärens resor

Foto: Distriktsveterinärerna/Jordbruksverket

En veterinär spenderar många timmar i bilen, på väg till och från sjuka och skadade hästar - timmar som kan bli dyra för djurägaren. Sedan årsskiftet ingår det ersättning för veterinärens resor i samtliga Agrias veterinärsvårdsförsäkringar.

En skada eller sjukdom som inte kräver vård på klinik eller djursjukhus behandlas oftast hemma i stallet av en distriktsveterinär eller privat veterinär. Gunnar Rangul jobbar som hästveterinär i Sundsvall, och en vanlig dag på jobbet kör han minst 20 mil. 

- Det är ett hästtätt område och jag har kunder i Sundsvall, Matfors, Timrå och allt däremellan. Som längst kör jag nog fem mil till en kund, berättar Gunnar Rangul.

Sårskador är det som oftast kräver en utryckning men i sin veterinärbil har Gunnar även en mobil röntgen, vilket gör att han kan utföra de flesta undersökningar på plats hemma i stallet hos den sjuka hästen. 

- Med hältor, sårskador och fånghästar behövs oftast uppföljning och det kan bli många återbesök. Då kan det vara bra att ha en försäkring. Det blir väldigt mycket resor, jag kör cirka 7 000 mil per år, konstaterar Gunnar Rangul.

Sedan årsskiftet ersätter Agrias veterinärvårdsförsäkringar för häst veterinärens resor med upp till 1 500 kronor per behandlingstillfälle. Kostnaden ersätts inom ramen för det valda försäkringsbeloppet, när det rör sig om en skada eller sjukdom som täcks av försäkringen.
Förbättringarna gäller från din försäkrings förnyelse, eller när du tecknar en ny försäkring.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg