”Vi vann en hingst”

”Vinn en hingst” var Agria-erbjudandet under Breeders på Flyinge. Vinnarna fick välja mellan valfri hingst från Gränsbos hingstprogram eller hingsten Corpral VDL från VDL Stud. Malin och Yvonne som driver Stall Löfvstagården var de lyckliga vinnarna. – Vi skrek bara rätt ut av glädje.

”Hingst eller rabatt” löd erbjudandet när mor och dotter tecknat försäkring för hästen Zavannahs kommande föl. För Malin och Yvonne fanns det ingen tvekan om vad de skulle välja.

-    Vi tecknar alltid försäkringar för våra föl på Flyinge då Agria alltid har så bra erbjudanden. I år trodde vi inte våra ögon när vi såg vad man kunde vinna, säger Yvonne.
Avelsstoet Bellona välkomnar oss med att sträcka ut tungan.

Tävlingen var ett sammarbete mellan Agria Djurförsäkring, Gränsbo Stuteri och VDL Stud.

Trots att Yvonne och Malin aldrig kunnat drömma om att just de skulle bli vinnare var det en självklarhet att vara med och tävla om hingsten. Så när vinnarsamtalet kom från Agria hördes bara skrik i telefonen.

-    Vi visste inte vad vi skulle ta oss till, så vi skrek bara av glädje, för oss var det den bästa vinsten vi kunde få, säger Yvonne och Malin samstämmigt.

Hästar har alltid varit det stora intresset i familjen. Mamma Yvonne och hennes dotter Malin har ridit sedan barnsben. Dressyr har alltid varit favoriten och Malin har sysslat med sporten så länge hon kan komma ihåg. Efter studenten och en väldig massa tävlande tog Malin jobb i Hingststallet på Flyinge.

-    Då hade jag inga tankar på att jag i framtiden skulle hålla på med uppfödning, det var inte alls tanken från början.

Karexa busar med matte Malin.

Intresset för uppfödning kom ganska plötsligt då Malin bestämde sig för att betäcka sitt dåvarande fullblodssto. Hon ville avla fram en framtida tävlingshäst för eget bruk. Den upplevelsen var för Malin helt fantastisk och hon bestämde sig för att fortsätta med det och tävlandet fick komma i andra hand. Men då dressyr alltid legat henne varmt om hjärtat bytte hon snart till uppfödning av halvblod.

-    Det som driver oss är både att kombinera rätt sto med rätt hingst och att passa ihop uppfödningarna med rätt köpare för att sedan följa deras gemensamma resa, säger Malin.

Men att driva en liten uppfödning kan vara svårt och ekonomiskt krävande. Att ”vinna en hingst” var därför en dröm som gick i uppfyllelse.

-    Ni kan nog inte förstå hur stort det här är för oss, brister Malin ut.

Gränsbo stuteri har ett stort utbud av fina hingstar och hingsten Corpral VDL är superfin, så valet för Löfvstagården blir svårt. Malin, som kommer att välja hingst, har inte kunnat bestämma sig riktigt än.

-    Vi avvaktar till efter bruksproven i februari, innan vi bestämmer oss. Men självklart har man några favoriter redan nu, säger Malin lite hemlighetsfullt.

Vilka hingstar de har spanat lite extra på vill Malin hålla för sig själv än så länge. Men hon berättar att det är otroligt viktigt för dem att hitta en hingst som kompletterar stoet som de tänkt ta föl på.
Fölen Lexington och Karexa.
 

 

Stall Löfvstagården

Malin Silfverbacken och Yvonne Sibe driver tillsammans hästuppfödningen. På gården har familjen just nu sju hästar varav tre avelsston, två unghästar och två föl som är deras egna, men de tar även hand om dräktiga ston på inackordering. I år kvalade tre av stallets uppfödningar till Avel- och Sportchampionatet i Flyinge.

På Stall Löfvstagården finns även fyra hundar och två katter.

http://www.lofvstagarden.com/

 

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg