Möt Sissi Lilja, Agriaombud och årets hederspristagare

Applåderna ville aldrig sluta när det stod klart att Sissi Lilja tilldelats Årets Hederspris under Ryttargalan 2015.

- Jag hade ingen aning, men är förstås väldigt, väldigt glad, säger hederspristagaren tillika Agriaombudet och den hyllade tränaren när vi ringer upp och gratulerar.

Men vem är hon då, damen med det varma leendet och den sjungande östgötadialekten?

- Jag gick ut långa kursen på Strömsholm 1970-71 och jobbade sedan i 18 år som ridskolechef innan jag tog klivet att bli tränare på heltid 1988. Det var vågat och ganska ovanligt att hoppa av en trygg anställning för att ”bara” vara tränare. Men det gick vägen och jag har aldrig ångrat mig. Basen är min mans föräldragård i Mantorp som har byggts ut i etapper. Förutom att vara dressyrtränare är jag Agriaombud sedan många år tillbaka.

Du har fostrat många av dagens landslagsryttare både i dressyr och fälttävlan, bland andra Jeanna Högberg, Kristian von Krusenstierna, Magnus Gällerdal och Katrin Norling. Hur kommer det sig?

- Jag har alltid gillat ponnyekipage och startade tidigt B-ponnyläger. Dit kom de här barnen som idag är så framgångsrika. Grundridningen är viktig för barnen samtidigt som det ska vara roligt och socialt. Jag blir så glad när jag ser människor växa och utvecklas, att få vara del i deras utveckling både som ryttare och människor. Det är många som bara inriktar sig på hästens utveckling, men jag fokuserar mycket på personerna runt hästen. Det ger så mycket att vara med som tränare och engagera sig i ekipagen både i vardagen och på tävlingar.

Något som få känner till, är att du även utsetts till Årets Företagare 2014 i Mjölby kommun. Berätta!

- Ja, det var ju helt otroligt. Jag var nominerad tillsammans med ytterligare två företag. Det tyckte jag var fantastiskt. Vi har så många stora, framgångsrika företag i kommunen, så bara att de nominerat ett litet hästföretag var jättestort. Och så sitter jag där på galan och hör juryns motivering och tänker ”det där låter ju inte som något av de där företagen”, men att det var jag, det trodde jag liksom inte på. Men så var det!

Och så fick du Hederspriset på Ryttargalan 2015.

- Det hade jag ingen aning om alls! Min dotter Nina sa att hon hade kommit över två biljetter till galan och undrade om jag ville följa med till Stockholm och Berns. Hon visste förstås, men sa ingenting till mig. Det var helt fantastiskt att få ett så fint pris!

Om Sissi Lilja

Sissi Lilja är en av Agrias försäkringsförmedlare som hjälper kunder med sina försäkringar. Sissi håller även ponnyläger på somrarna, för mer information gå in på www.agriaponnyklubb.se

 

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg