Tips när du ska köpa häst:

  1. Rannsaka dig själv och fundera ordentligt över vilken häst du vill ha och behöver. Köp inte första bästa utan låt hästköpet ta tid - ni ska förhoppningsvis trivas ihop i många år framöver!
  2. Ta reda på alla fakta om hästen - fråga säljaren men ta också referenser. Be din tränare följa med när du provrider och ge dig råd om hästen och hur ni fungerar ihop. 
  3. Det är bra att provrida hästen i flera miljöer så att du vet hur den beter sig på olika platser. Be att få lasta hästen. Låt köpet få ta tid -  en seriös säljare är lika mån om att hitta en bra köpare som du är att hitta rätt häst.
  4. Var noga med att besiktiga hästen hos en veterinär innan köpet går igenom för att säkerställa att hästen är frisk. Det optimala är om både köpare och säljare är på plats och kan ställa frågor och få förklaringar direkt av den besiktande veterinären.
  5. Skriv ett ordentligt köpekontrakt så att det inte finns utrymme för oklarheter kring hästköpet. Glöm inte att skriva in i avtalet när hästen övergår i köparens ägo. Det händer att hästar skadar sig i transporten mellan köpare och säljare. Det vanligaste är att hästen är köparens när luckan till trailern har stängts.

Här hittar du Agrias köpekontrakt

Agrias köpekontrakt är framtaget av advokat C-G Leissner, och fritt att ladda ner. Här finns utrymme att specificera utbildningsnivå och andra meriter, samt att bilägga fullständig sjukdomshistorik. 

Få våra bästa tips och råd om hästköp
Ja tack, jag vill gärna få Agrias nyhetsbrev med erbjudanden och information.
Så behandlar vi personuppgifter

Du kan närsomhelst avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att kontakta oss på telefon 0775-88 88 88 eller genom länken längst ner i nyhetsbrevet.