Första stoppet på ridskoleboosten en succé

Caféterian var fullsatt när Agrias ridskoleboost besökte Lunds Civila Ryttarförening för att boosta ridskolans hjältar med massor av inspiration och ny kunskap. Nu återstår ytterligare fem stopp på turnén. 

Föredrag om friska hästar och smittskydd

De ridlärare, ridskolechefer, tränare och stallpersonal som var på plats fick ta del av ett matnyttigt program. Först ut var Agrias hästveterinär Karl-Henrik Heimdahl som pratade om betydelsen av ridskolehästens exteriör i förhållande till hållbarhet i ridskoleverksamheten. Speciellt poängterade han att en av de allra viktigaste egenskaperna för långsiktig hållbarhet hos 4-åriga hästar, enligt en studie av Lina Jönsson, är att de rör sig med god takt och i bra balans.

På plats var också Madeleine Agneborg, även hon veterinär på Agria, som pratade smittskydd och gav handfasta råd om vad man praktiskt kan göra för att skydda en anläggning mot smittsamma infektionssjukdomar som till exempel kvarka.

Sist men inte minst belyste Stefan Fur, affärsområdeschef på Häst och Lantbruk Agria, vikten av att ha en avbrottsförsäkring. Avbrottsförsäkringen betalar ut ersättning för förlorade intäkter när inte verksamheten kan vara igång normalt. Det kan vara en avgörande faktor för verksamhetens fortlevnad.

Clinic i manegen

Efter föredraget var det dags för clinic i manegen med Elisabet Lundholm, A-tränare i dressyr. Hon bjöd deltagarna på nyttiga övningar passande för olika kunskapsnivåer och poängterade betydelsen av att rida hästen avspänt i god takt och balans, ett tema som löpte som en röd tråd under hela dagen.

Om Agrias ridskoleboost

Ridskoleboosten har sex stopp på olika platser i landet och vänder sig till ridskolornas nyckelpersoner - ridskolechefer, ridlärare, instruktörer, tränare och engagerade. Under en kostnadsfri dag får de ta del av ett fullspäckat program med många höjdpunkter. Ökade satsningar på lokal närvaro och att nå fler ute i landet är bakgrunden till Agrias boost.

Kommande datum och platser:

 • Göteborg, Clarebergs Ridklubb, 20/1
  Daniel Svensson (Strömsholm)
  Anmälan till: Annika.aronsson@agria.se

 • Jönköping, Jönköpings Fältrittklubb, 21/1
  Tränare: Marianne Esseen Söderberg (Strömsholm)
  Anmälan till: Annika.aronsson@agria.se
 • Sundsvall, Timrå Hästsportförening, 25/1
  Tränare: Gunilla Byström
  Anmälan till: Rolf.bystrom@agria.se
 • Stockholm, Mälarhöjdens Ridskola, 26/1
  Tränare: Liane Wachtmeister 
  Anmälan till: anmälanstockholm@agria.se

 • Kumla, Hageby ridanläggning, 2/2
  Tränare: Marianne Esseen Söderberg (Strömsholm)
  Anmälan till: Rolf.bystrom@agria.se
Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg