Försvunnen eller stulen häst

Försvunna eller stulna hästar hör som tur inte till vanligheten. Det kan ändå vara tryggt att veta vad du själv kan göra och hur din försäkring gäller om du drabbas. Läs mer här.

- Att hästar försvinner och inte återkommer till sina ägare är inte så vanligt. Vi har fått in cirka ett fall per år utslaget på de tio senaste åren. Det kan ändå vara skönt att veta hur försäkringen gäller om det faktiskt skulle inträffa, säger Maria Blom Sydow, skadechef Häst och Lantbruk på Agria Djurförsäkring.

De senaste tio åren har endast cirka 10 hästar i Agrias bestånd anmälts försvunna eller stulna.

Hur gäller försäkringen?

Du kan få ersättning för en häst som är försvunnen eller stulen i alla våra livförsäkringar för häst. Detta gäller även för våra paketlösningar med undantag för Agria Katastrof. Har du en av våra fyra livförsäkringar eller en paketlösning (exkl. Agria Katastrof) kan du få ersättning om din häst sprungit bort eller stulits och inte hittats inom tre månader. Händelsen ska vara polisanmäld och du ska också ha annonserat ut en efterlysning. Det kan du exempelvis göra på Facebook eller i lokaltidningen. Huvudsaken är att ditt inlägg får en bred spridning. Livförsäkringen har ingen självrisk.

Förebyggande åtgärder

En viktig åtgärd du kan göra i förebyggande syfte är att chip-märka och se till att dina uppgifter är registrerade på din häst. 

Gillar? 1 av 1 gillade, 5 i betyg