Vinn en hingst – favorit i repris

Kayenne(F.1) f-99 e. Tip Top-Hertigen

Tävlingen ”Vinn en hingst” var en storfavorit förra året på Breeders Trophy och nu körs den igen. Var med och tävla på plats så har du chansen att bli årets lyckliga vinnare. Läs mer om tävlingen och hur det gått för förra årets vinnare, stall Löfvstagården.

På plats under Svenskt Avel och Sportchampionat 2015 får du välja mellan 20 procent rabatt vid nyteckning av försäkring alternativt vara med i tävlingen ”Vinn en hingst”. Tävlingen är ett samarbete med Gränsbo Stuteri, där du är med och tävlar om en betäckning.

Förra årets vinnare, stall Löfvstagården, är självklart på plats i år igen och det var ingen tvekan om att de ska vara med och tävla i år igen.

- Vi åker hit varje år, det är vår årliga semester kan man säga, berättar Malin som är en av ägarna på Löfvstagården.

För precis ett år sedan vann Malin och Yvonne tävlingen och kunde inte ha varit lyckligare. Glädjeropen var höga och många när de fick beskedet. När vi träffade på dem sist hade de inte riktigt bestämt sig för vilken hingst de skulle välja. Nu är valet gjort sedan länge och de har ett dräktigt sto hemma på gården. Valet av hingst föl på Deodoro som är världstjärnan Damon Hills första godkända son i Sverige.

- Vi valde honom på grund av att han känns modern i stammen och för att det kändes som ett väldigt spännande val, berättar Malin.

Att Deorro Magi från Deodoros första årgång blev det dyraste fölet på elitfölauktionen kom som en riktigt god nyhet.

Kayenne (Kayenne(F.1) f-99 e. Tip Top-Hertigen) är det nu dräktiga stoet som Malin och Yvonne valde ut för betäckning. Hon beräknas föla i maj och går nu i lugn och ro tillsammans med Löfvstagårdens andra dräktiga sto.

Har du frågor och funderingar kring tävlingen, kom till Agrias monter och prata med oss.

Gillar? 1 av 1 gillade, 5 i betyg