Välridande ekipage i Agria Pony Trophy

Frida Levin toppade hoppningens kategori B med sin Ollies Chinatown, och blev även bästa allroundekipage efter en fin dressyr.

Solen strålade ikapp med Agria Pony Trophys deltagare i helgen när en av zonfinalerna i hoppning och dressyr avgjordes på Vänsta gård i Kolbäck. Totalt 29 ekipage startade i dressyrfinalen, och 25 i hoppfinalen. Flera ekipage startade i både dressyrfinalen och hoppfinalen.

- Det har varit roliga dagar med fantastiskt duktiga ponnyryttare och positiv publik. Det vore roligt att få arrangera finalen igen, säger Helena Ström, som driver Vänsta gård tillsammans med sin familj.

Agria Pony Trophys hoppfinal var först ut på lördagen och bjöd på flera höjdpunkter. Lyckligast var nog Frida Levin, som tog hand om förstapriset i kategori B på sin Ollies Chinatown. På söndagen såg de dessutom till att bli bästa allroundekipage i sin kategori med hjälp av en fin dressyrrunda.

- Jag har haft Ollie i 1,5 år nu och siktar på att rida SM nästa år. Men Agria Pony Trophy är så roligt, så jag hoppas kunna rida det på en annan häst nästa år, säger Frida Levin, som tävlar för Kungsörs RK.

Vinnare i kategori C Agria Pony Trophy hoppning blev Loviza Gillberg, som dessutom tog hem segern i uppvärmningsklassen på sin Sweet Cherry, ett sto född 2002. Det blev tungt att bära alla fina hederspriser och rosetter, men det var angenäma problem.


Loviza Gillberg var glad efter sin seger i kategori C. 


Emilia Orest, som vann kategori D på sin Maumturk Boy, en valack född 2007, gjorde det helt enligt plan:

- Vi har haft vinst i Agria Pony Trophy som mål hela säsongen och målmedvetet tränat mot det. Min ponny kan bli lite spänd, så jag tränar dressyr för instruktör två gånger i veckan och hoppar en gång i veckan. Dessutom är jag noga med konditionsträningen, säger Emilia Orest som har nästa mål klart – att vinna DM i år, kvala till medelsvår nästa år och förhoppningsvis rida SM.

Debut på fastlandet gav seger

Söndagens dressyrfinaler i Agria Pony Trophy bjöd på många fina ritter i det vackra höstvädret. Segrade i kategori B gjorde gotländska Elina Hallgren på Prissen, som red ihop hela 67,965 procent.

- Det här är första gången jag tävlar på fastlandet. Vi har varit här hela helgen och bott över med hästarna. Det har varit jätteroligt att se andra ponnyekipage och hur vi ligger till i förhållande till dem. Vi tävlar ju bara mot varandra hemma, berättar Elina Hallgren, som hade sällskap av tre klubbkompisar som också tävlade i Agria Pony Trophy finalen.

För vinnaren i kategori C var finalen i Agria Pony Trophy något extra. Efter tre år tillsammans med ponnyn Stackarps Janos red Lovisa Simonsson ihop hela 70,741 %.

- Det kändes jättebra. Han var väldigt bakskygg när jag fick honom och vi har jobbat mycket på att få honom avspänd. Nu är han så duktig att jag planerar att starta LA dressyr. Vi hoppar en hel del också, men det går bättre i dressyren, berättar Lovisa Simonsson om sin 10-åriga New Forest-valack.

Isabelle Åhman knep segern i kategori D på sin åttaåriga valack Oldcastle Lightening med 67,778 %.

- Det är första gången vi vinner dressyr, så det känns speciellt, säger Isabelle Åhman, som liksom övriga segrare i Agria Pony Trophy vann segertäcke, skrittäcke, schabrak, grimma, grimskaft, hink, rosett och biljetter till Sweden International Horse Show.

Gillar? 4 av 4 gillade, 5 i betyg