SWB-seger i Agria Trophy

Foto: Roland Thunholm

När det var dags för Agria Trophy på stora gräsbanan i Falsterbo så blev det visserligen ingen svensk seger. Men irländaren Shane Sweetnam sitter på en riktig vinstmaskin i den lille SWB-hingsten Cyklon, som stortrivs på Falsterbo Horse Show.

Agria Trophy rids som en 1,45-hoppning och hade 33 ekipage till start på fredagen i Falsterbo. Snabbast av dem alla var Cyklon 1083 (e Cardento-Cortus), som därmed tog sin andra seger under årets upplaga av Falsterbo Horse Show. 

- Han bara vinner och vinner, han är en riktig vinnarhäst. Men så har vi också köpt honom för att vinna klasser, han har alltid gjort det, konstaterar ryttaren Shane Sweetnam, från Irland. 

Cyklon såldes från Niklas Arvidsson, som också hade fina framgångar med hingsten, för fyra år sedan. Nu har hingsten hunnit bli 15 år men har inga planer på att slå av på tempot - tvärtom, Cyklon var över sju sekunder före konkurrenterna i Agria Trophy. 

- Han var kanske lite för snabb idag, men det gick ändå. Det är ingen idé att störa honom när han kommer igång. Han tror fortfarande att han är sju år gammal, han känns väldigt fräsch. Förra året var han borta från tävlingsbanorna i ett halvår, på grund av en buköppning och en allvarlig bakterieinfektion. Men han kom tillbaka i väldigt fin form, berättar Sweetnam.  

Veckans andra seger

Ekipaget vann även torsdagens 1,45-klass i samma stil, och nu väntar start i lördagens derby.

- Han har gått derby här förut, så han minns förhoppningsvis hur man gör och kan visa mig, säger Sweetnam med ett skratt.

Irländaren kommer gärna till Sverige, inte bara för tävling utan även för att leta efter nya stjärnor. 

- Jag åker till Pia Levin fyra-fem gånger per år för att titta på hästar, vi köper många fina hästar härifrån. 

Resultat Agria Trophy

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg