Sverigepremiär för knock out-dressyr

Sweden International Horse Show blir först ut i Sverige med Knock out-dressyr. Knock out-dressyr och hoppning presented by Agria kommer att stå med på schemat i år. En kombinerad duelltävling i både hoppning och dressyr där fyra par tävlar om segern.

Knock out-dressyr är en nyhet som slagit stort inom hästvärlden. Nu är det äntligen dags för premiär även i Sverige. På Sweden International Horse Show kommer en kombinationstävling med både dressyr och hoppning att hållas den 28 november. Knock out-dressyr och hoppning presented by Agria är en av få kombinationstävlingar mellan hoppning och dressyr.

Det kommer att tävlas i lag med en dressyr- och en hoppryttare i varje lag. Totalt kommer det vara fyra lag som tävlar om segern i knock out-tävlingen.

Agrias dressyrbloggare Emelie Brolin är en utav dressyrryttarna som kommer att tävla i årets Knock out-dressyr och –hoppning presented by Agria. Du kan även följa henne under hela Sweden International Horse Show och på andra tävlingar på hennes blogg.

Läs mer om Knock out-dressyr och –hoppning på Sweden International Horse Shows webbplats.

Såhär går det till

Det börjar med dressyr där två ryttare möts på samma bana och rider samma program spegelvänt. I programmet ingår rörelser på Grand Prix-nivå, som piaff, passage och galoppombyten i vartannat steg. Ritterna bedöms av en dressyrdomare som sätter poäng.

Sedan är det hoppning på två banor parallellt. Den hoppryttare som är i par med den dressyrryttare som fick högst poäng får fördel av att starta något innan den andra. Den hoppryttare som vinner och dennes dressyrpartner går till final.

Andra kvalet samt final rids på samma sätt. Knock out-tävlingen ingår i fredagseftermiddagens föreställning den 28 november.

Källa: swedenhorseshow.se

 

 

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg