Min Stora Dag i Falsterbo

Deltagarna i Min Stora Dag var med om hästfesten under Falsterbo Horse Show. Under Falsterbo Horse Show var det fyra hästtokiga ungdomar som fick uppleva hästfesten som speciellt inbjudna gäster. Agria Djurförsäkring såg till att de fick sin önskan och Stora Dag uppfylld. Det blev till och med två heldagar.

Linnéa, Sofia, Erika och Ida träffade bland annat de svenska toppryttarna Emma Emanuelsson och Marcus Westergren. Duon berättade hur det är att rida i Falsterbo.

Frågorna var många och Emma och Marcus delade gärna med sig av sina erfarenheter.

- Målet med MinStoraDag är att ge ungdomarna en upplevelse som distraherar från deras sjukdom. Det ska vara som en belöning. Syftet är att de ska känna sig som alla andra, säger Maria Bah Schilling från MinStoraDag.

MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar att uppfylla sina önskedrömmar. För hästälskare är Falsterbo en fantastisk upplevelse. De senaste åren har flera ungdomar fått åka till tävlingarna genom stiftelsen.

- Det blir alltid ett väldigt speciellt besök. Det är ett fantastiskt event och ungdomarna tycker det är väldigt spännande, säger Maria Bah Schilling.

Deltagarna passade på att få autografer av Emma Emanuelsson.

Om MinStoraDag

MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar att förverkliga sina önskedrömmar. MinStoraDags mål är att ge barnen någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. 

Närmare 2 000 barn per år får ett välbehövligt avbrott i sin sjukhusvistelse tack vare stiftelsen, som drivs med hjälp av bidrag från andra stiftelser, företag och privatpersoner MinStoraDag har ett 90-konto övervakat av Svensk Insamlingskontroll.

Stiftelsens beskyddare är H.K.H. Prinsessan Madeleine och trogna ambassadörer är Tobbe Blom och Amy Diamond.
Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg