Matchmaking mellan häst och ryttare

I januari drar Agria Djurförsäkring ut på seminarieturné i från Kalmar i söder till Piteå i norr med temat ”Matchmaking mellan häst och ryttare”. Hur ska man hålla huvudet klart när man hittar hästen som går rakt in i hjärtat, och vad krävs för en lyckad hästaffär? Agrias expertgrupp ger svar och tips inför hästköpet. 

Agria bjuder in alla hästägare och blivande hästägare till fyra timmars faktaspäckad inspiration som ökar dina möjligheter till många roliga, kärleksfulla och skadefria år tillsammans med din häst.

Med hjälp av advokat CG Leissner, veterinär Karl-Henrik Heimdahl, Malin Axel-Nilsson, som forskat på den optimala kombination häst och ryttare, samt tränare Sissi Lilja får både rutinerade och orutinerade hästägare mängder av goda råd och inspiration under en avsutten träff.

Varje träff gästas dessutom av någon av Agrias profilryttare Jens Fredricson, Emelie Brolin eller Carl Hedin, som alla har lång erfarenhet av att utbilda för hållbarhet.

Som kronan på verket får vi en exklusiv genomgång av vad som händer under Sveriges största idrottsarrangemang 2017 – FEI EM i Ridsport i Göteborg.

Kunskapsboosten genomförs på fem olika platser – från Kalmar i söder till Piteå i norr - under ett par intensiva januariveckor 2017.

Tider och anmälan

På söndagarna pågår programmet kl 13-16:30 och på vardagarna kl 17-20:30. Därefter finns tid att prata och ställa frågor med föreläsarna och Agrias representanter.

Pris: 60 kr för Agriakunder, 100 kr för icke-Agriakunder. Fika ingår, liksom goodiebag, specialerbjudanden och roliga överraskningar.

Antalet platser är begränsat, så skynda att anmäla dig här.

Torsdag 12 januari Ingelstorp Naturbruksgymnasium i Kalmar
Söndag 15 januari Linköpings nya ridskola
Måndag 16 januari Umåkers travbana i Umeå
Tisdag 17 januari Piteå, Piteå ridklubb
Söndag 22 januari Ullevi i Göteborg

Anmäl dig här

Program

EM i Göteborg 2017

I augusti 2017 står Sverige värd för Europamästerskapen i hoppning, dressyr, paradressyr och fyrspannskörning, ett arrangemang som till och med är större än VM i Stockholm 1990. Hur det ska gå till och vad du inte får missa berättar EM-organisationen.

Så undviker du vanliga fallgropar vid hästköp 

Med en pricksäker humor beskriver advokaten CG Leissner de tio vanligaste fallgroparna vid hästköp och hur du ska tänka inför och efter köpet. En intressant föreläsning både för dig som ska köpa häst, och som sålt eller säljer hästar.

Veterinärbesiktning, vetchecks och alternativa behandlingsmetoder – vad ska jag välja och vad ska jag tro på?

Vad är viktigt att tänka på vid köp, och hur resonerar försäkringsbolaget om hästen inte går prickfritt igenom besiktningen? Hur håller jag hästen frisk och glad? Är det med tillskott och alternativa behandlingsmetoder, regelbundna klinikbesök eller sunt förnuft? Och vad är det i så fall. Agrias hästveterinär Karl-Henrik Heimdahl vägleder i hästhälsodjungeln.

Fikapaus och mingel

Matchmaking häst och ryttare – forskning avslöjar vilken häst som passar bäst med vilken ryttare

Malin Axel-Nilsson doktorerade med en stor studie kring olika hästars personlighet och vilken typ av ryttarpersonlighet som bäst matchar. Under seminariet berättar Malin hur studien gick till, vilka de olika hästpersonligheterna är och vilka ryttarpersonligheter de passar bäst med. Nya rön blandas med hög igenkänningsfaktor och lockar garanterat till skratt.

Utbilda för hållbarhet

Vad är det som gör att en häst håller år ut och år in, alternativt dras med ständiga skador och åkommor? Hur tänker proffsen när de utbildar för hållbarhet?
Agrias profiler Carl Hedin, Jens Fredricson och Emelie Brolin delar med sig av sina käpphästar för långsiktig hållbarhet.

Carl Hedin gästar Linköping och Göteborg. Jens Fredricson kommer till Umeå och Emelie Brolin finns på plats i Piteå och Kalmar.

Sissi Lilja

Vad är det som gör att häst och ryttare blir ett samspelt ekipage som har kul ihop i många år, även efter att den första förälskelsen har lagt sig? Hur formar jag ett team runt hästen, och vem ska jag lyssna på? Sissi Lilja delar med sig av 50 års erfarenheter av att bygga framgångsrika, sunda ekipage.

Paneldebatt och frågestund

Kunskapsboosten avrundas med en paneldebatt och frågestund med alla föreläsare.

Gillar? 2 av 2 gillade, 5 i betyg