Knockout i dressyr och hoppning med Emelie Brolin

Favorit i repris. Förra årets succé, Knockout Mixed presented by Agria, med dueller i hoppning och dressyr går för andra året av stapeln på Sweden International Horse Show i Stockholm. Emelie Brolin, Agrias dressyrbloggare är utvald att vara med och tävla även i år. Missa inte!

Förra årets tävling var fullspäckad med fart, fläkt och stjärnryttare, däribland Malin Baryard Johnsson och Charlotte Haid Bondergaard som tog hem segern i fjol. Först ut på premiären var Emelie Brolin som red mot Charlotte. Det blev för svårt för domarna Anette Franzén Lacobaeus och Gustaf Svalling att bestämma vem som skulle vinna så det fick publiken avgöra och valde Charlotte. I år håller vi tummarna extra hårt för Emelie.

- Ska bli superkul att få rida i Friends. Jag och Briman känner oss förberedda efter tredjeplatsen i knock-outen i Helsingfors i oktober, säger Emelie Brolin.

Emelie Brolin, Agrias dressyrbloggare, är även i år en av de tävlande i Knockout Mixed presented by Agria. Emelie har en lång och framgångsrik tävlingskarriär som dressyrryttare. Först som ungdomsryttare och nu som senior i Grand Prix. Hon har meriter som 12-SM guld, 2 NM guld och har varit åtta på EM och stor erfarenhet av internationellt tävlande.

Såhär går det till

Två dressyrryttare möts på samma bana och rider samma program spegelvänt. I programmet ingår rörelser på Grand Prix-nivå, som piaff, passage och galoppombyten i vartannat steg. Ritterna bedöms av dressyrdomare som sätter poäng.

Sedan är det hoppning på två banor parallellt. Den hoppryttare som är i par med den dressyrryttare som fick högst poäng får fördel av att starta något innan den andra. Den hoppryttare som vinner och dennes dressyrpartner Går till final.

Andra kvalet samt final rids på samma sätt. Knock out-tävlingen ingår i fredagseftermiddagens föreställning den 27 november.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg