Knock Out och uppvärmning för 7-åringarna

Fredagen innehöll en bejublad Knock Out-klass i Friends Arena mellan hopp- och dressyrryttare på toppnivå. I Champion of the Youngsters värmde de åtta unga hästarna upp inför söndagens final under Sweden International Horse Show.

Knock Out Mixed

I Knock Out Mixed kom fyra lag till start, med en hoppryttare och en dressyrryttare i varje lag. I år var svårigheten höjd - nu skulle dressyrryttarna hoppa och hoppryttarna rida dressyr med rörelser på högsta nivå som piruetter, piaff och passage. 

Hästarna är inlånade och nya för ryttarna, men det satte inte stopp för en helhjärtad satsning från alla inblandade. Peder Fredricson, nybliven OS-silvermedaljör i hoppning, såg kanske något obekväm ut i dressyrsadeln men lyckades charma domaren Tinne Vilhelmson-Silfvén. När sedan danska Cathrine Dufour satte fart över hindren var det ingen som kunde stoppa vinnarlaget. 

Champion of the Youngsters

På söndag avgörs superfinalen i Champion of the Youngsters by Agria, där åtta 7-åriga hästar möts. På fredagen var det dags för ekipagen att känna på banan över hinder på 1,35-höjder, något tre av dem klarade felfritt - bland andra Agrias profilryttare Douglas Lindelöw med Citti 3. Han rådde dock inte på alltid lika snabbe Bertram Allen från Irland, som toppade dagens klass.

Resultat

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg