Känslofyllt överlämnande av Douglas

Suzanne Sjögren och Douglas Lindelöw kunde inte hålla tårarna tillbaka när pengarna lämnades över till Svenska Hästars Värn. Foto: Roland Thunholm

I december startades en insamling för att försöka rädda kvar Casello hos Douglas Lindelöw. Man fick ihop över 250 000 kronor, och även om inte Casello fick stanna så har pengarna gått till en god sak - i Göteborg lämnades de över till Svenska Hästars Värn och Barncancerfonden. 

Efter att svenska folket lyckats rädda kvar fälttävlanshästen Reality åt landslagsryttaren Sara Algotsson Ostholt genom en Facebook-insamling under hösten 2012, gjordes ett liknande försök när det i december förra året stod klart att Douglas Lindelöws hopphäst Casello skulle säljas.

Ronja van Doorn startade insamlingen på Facebook, och trots att man lyckades få ihop över 250 000 kronor så blev försäljningen ändå av.

- Det var första gången jag träffade Ronja nu i Göteborg, berättar Douglas under Gothenburg Horse show.
- Jag fick höra om insamlingen på omvägar, det har varit ett fantastiskt engagemang - inte bara från Ronja utan från alla. Alla har inte så mycket pengar men det finns dem som har skrivit att "jag skulle gått på bio men valde att ge pengarna till insamlingen istället". 

Man bestämde i Facebook-gruppen att 50 000 kronor skulle skänkas till Svenska Hästars Värn och 150 000 kronor till Barncancerfonden. Allt över 200 000 kronor skulle gå till Douglas och hans satsning på nya hästar.

- Men det kändes inte rätt att ta pengarna, utan jag ville ge dem till någon organisation. Svenska Hästars Värn brinner för hästarna och allt man kan bidra med är positivt, berättar Douglas.

Han är rörd över folkets stöd, inte bara för pengarna utan även alla kommentarer på Facebook och i media. När det var dags att lämna över pengarna till Svenska Hästars Värn och Barncancerfonden i Scandinavium på påskafton svämmade känslorna över.

- Jag hade förberett ett fint tal, men jag blev så rörd där inne på arenan så jag fick knappt fram ett ord.

Det var en känsla som delades av de flesta i Scandinavium på lördagen - inte många ögon var torra efter överlämnandet.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg