”Jag ska försöka förmedla mina tankar”

Tre frågor till Douglas Lindelöw, en av de medverkande i Agria on tour. Den sjuttonde september är det dags för clinic på Äppelvikens Ridskola i Bromma.

Douglas Lindelöw är en av hoppsportens mest lovande unga stjärnor och blev bland annat europeisk mästare som young rider 2010. Han är också en av Agrias profilryttare.

Hej Douglas! Vad är det ni ska prata om i Äppelviken?


- Vi håller på att finslipar programmet fortfarande men jag kan redan nu avslöja att det kommer att handla en hel del om unghästar och hur man går till väga för att utbilda dem. Det är något som jag själv tycker är väldigt roligt och jag har lyckats ta sju-åtta hästar till svår klass.

I Jönköping märke vi att du är väldigt pedagogisk. Håller du i många träningar?


- Jag har inte läst pedagogik eller så och även om jag håller ganska få lektioner så tycker jag det är väldigt roligt. Jag gillar att dela med mig av mitt system.

Vad hoppas du kunna dela med dig av?


- Jag ska försöka förmedla mina tankar om unghästutbildning. Det passar såklart inte alla men man kan få inspiration till vardagsarbetet. Det kan kanske vara roligt att se mig och Angelica (Augustsson) rida under en längre period än de få minuter man brukar se oss annars när vi tävlar. Nu kommer vi rida hästar som inte kommit lika långt i sin utbildning och som vi till vardags inte rider. Det kan nog bli spännande. Vi hoppas så klart få lite roligt på clinicen också, inte bara träning!
Mer om Agria on tour i Äppelviken här
 

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg