Konferencieren Hillevi Brasch lotsade publiken genom den knappa timmen där gästerna bland annat var Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona, Agrias veterinär Karl-Henrik Heimdahl samt dressyrryttaren och Agriaprofilen Carl Hedin med flera.

Karl-Henriks tre bästa råd för att främja en hållbar häst

  • Ge hästen tid för att bygga sin fysiska styrka och tillgodogöra sig arbetet.
  • Ge hästen variation genom olika underlag, uteritt, ridning på volten. Inte nöta på med samma hela tiden.
  • Rid hästen i balans.

-Vi har sett att 50% av alla pengar som betalas ut går till hältrelaterade fall, berättar Karl-Henrik. Det betyder enorma pengar för både försäkningsbolaget och för den enskilde hästägaren, fortsätter han. Vi har så många talangfulla unga hästar och det är lätt att man bara rullar på och glömmer att ge dem pauser och det sliter på dem.

Storytelling är viktigt enligt Carl Hedin

Med 120 000 följare på Instagram är Carl Hedin en väldigt uppmärksammad dressyrryttare med stort inflytande på framför allt den yngre publiken. Han berättade lite om hur han har skapat sitt eget varumärke genom sociala medier.

-  När jag jobbade hos Hasse Hoffman i Danmark så skapade jag deras Facebooksida och spred filmer på försäljningshästar där, säger Carl. Jag förstod då vilket genomslag det hade och startade upp själv när jag kom hem.

Framgången lät inte vänta på sig och Carl berättar vidare om att det handlar om att folk ska få en känsla av att de får följa med på en resa, eller storytelling som det kallas.

Vilken resa är det då man ska göra med en ung häst?

- Man ska ha kul med sin häst och känna sig trygga ihop, tycker Carl. Jag vill ha en häst som klarar av många olika typer av situationer, fortsätter han. Egentligen sunt förnuft, kort och gott.