Douglas Lindelöws laddar för EM

Med bara några dagar kvar till EM i Aachen berättar Agrias profilryttare Douglas Lindelöw att formen känns god. På onsdag startar klasserna i hans första EM som senior. Här berättar han om uppladdningen, förväntningarna och chanserna till placering i tävlingen.

Vi har hört att du laddar upp inför EM med semester, låter skönt! Vi och våra läsare är supernyfikna på vad det innebär.

- Jag har försökt göra så lite som möjligt under en veckas tid. Bland annat hängt lite i en stuga i skärgården, stängt av telefonen mer eller mindre och bara slappnat av mentalt.

Casello då, hur laddar han upp?

- Alla hästarna har hållits igång som vanligt, framförallt konditionstränats. Casello har ridits av Peter Eriksson som omväxlande tränat kondition och dressyr. Konditionen tränas genom ganska tuffa intervallpass på en lång och mjuk galoppslinga. Jag försöker att inte ändra för mycket på ridningen inför en stor tävling.

Vad tror du om Casellos form?

- Nu har jag har ridit honom i några dagar efter ledigheten och det känns bra. På söndag åker vi ner till Tyskland. Sen blir det några dagar med uppvärmning och besiktning innan EM-klasserna börjar på onsdag.

Hur känns det att göra ditt första internationella Europa Mästerskap som senior?

- Det ska bli roligt. Jag försöker att inte skapa för höga förväntningar eller lägga för mycket press på mig själv. Jag försöker tänka att det i grund och botten faktiskt är en tävling, som vilken som helst, fast lite längre och med lite fler rundor på rad. Jag försöker ta med mig erfarenheterna från Las Vegas i mångt och mycket, det är ju samma upplägg på tävlingarna (red. anm. Douglas kom på åttonde plats i världscupsfinalen i Las Vegas tidigare i år).

Nu tillkommer ju lag-klasserna också, hur känns det?

- Vi är ett bra gäng, det känns jättebra. Sverige tog ju brons sist, i Herning 2013, vi får väl försöka toppa det då!

Du har varit nere i Aachen innan EM, vad tror du kommer vara dina och Casellos styrkor på banan?

- Jag tror den kommer passa oss bra. Det är en tysk banbyggare som är känd för att bygga högt. Jag tror att han kommer satsa mer på höjden än att göra det tekniskt svårt. Det passar oss bättre än motsatsen, Casello är bättre på att hoppa högt än hoppa snabbt. 

Du tog guld på ungdoms-EM 2010, vad tror du om chanserna i år?

- Målsättningen är lite lägre ställd än guld den här gången. Jag kanske får sikta på någon topp tio. Men det är klart, det är bättre att sikta högt…

Vi önskar Douglas varmt lycka till!

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg