Dalkulla knep dubbelseger i 7-Star

Foto: Roland Thunholm

Från ingenstans kom hon och knep både den sista delfinalen och finalen i 7-Star Spring Tour under första helgen på Falsterbo Horse Show. Dalkullan Amanda Kjellberg fullkomligt flög över 150-banan tillsammans med sitt fantastiska sto Carinthina Z. 

- Jag tror inte det är sant, säger Amanda Kjellberg med ett brett leende och berättar i nästa andetag att hon hade planerat en semester till Spanien under samma helg eftersom hon inte ens trodde att finalplatsen var inom räckhåll.

- Känslan att vinna är helt magisk! Och det finns inte ord för vad min häst gör för mig!
Glädjen gick inte att ta fel på när Amanda under ärevarvet rockade loss och svingade segerbuketten upp i publikhavet.

Agria Djurförsäkring ser behovet av turneringar som 7-Star som ett komplement till vanliga klasser.
- Det behövs fler tävlingar på hög nivå i Sverige för att bygga upp erfarna ryttare som i nästa steg kan konkurrera på den internationella arenan. Därför känns det bra att Agria kan vara med och utveckla morgondagens stjärnor, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst, Agria Djurförsäkring.

- Och extra roligt med en överraskande finalist som kommer in på banan och gör en 150-runda som ser lekande lätt ut. Stort grattis till ett fantastiskt ekipage!

Tillsammans med de övriga tre placerade i söndagens finalklass - Henrik Ankarcrona, Irma Karlsson och Evelina Tovek - är nu Amanda Kjellberg kvalificerad till de internationella hoppklasserna under Falsterbo Horse Show. 

De andra två finalklasserna i årets 7-Starsturnering avgjordes redan förra helgen, då Jörgen Larsson från Vellinge tog hem 130-klassen och 140-klassen vanns av John Hickey. 

Falsterbo Horse Show

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg