Dags för Swedish 7-Star Spring Tour

Falsterbo Horse Show står som värd för finalen i Swedish 7-Star.

I helgen drar årets första omgång av Swedish 7-Star Spring Tour igång i värmländska Hammarö, med stora startfält. Fyra omgångar leder fram till finalen i Falsterbo i juli, där 16 ryttare får rida.

Agria Djurförsäkring är ny delsponsor till Swedish 7-Star Spring Tour, elittävlingarna som nu går in på sitt tredje år. Årets upplaga av den populära touren består av fyra deltävlingar - Hammarö, Norrköping, Årsta Runsten och Åby - innan det är dags för final i 1,50-touren under Falsterbo Horse Show. 
I finalen, som rids på stora gräsbanan i Falsterbo den 2-3 juli, står förutom ära och fina premier också fyra platser till de internationella femstjärniga hoppklasserna samma vecka på spel.

En av alla ryttare som kommer till start i årspremiären är Agrias profilryttare Jens Fredricson.

- Det ska bli kul att åka till Hammarö! De har lagt mycket jobb på tävlingarna så vi ser fram emot fina dagar. Jag har två hästar med i 1,50 och en i 1,30, och siktar absolut på att nå finalen i Falsterbo. Jag kommer även att rida på Runsten och Åby, berättar Jens.

Touren har även rundor på 1,30- och 1,40-nivå, som lockar många ekipage. Här rids finalen på Åby i Göteborg, veckan innan Falsterbo. 

- Jag tycker det är jättebra att vi lägger fokus på nationellt tävlande, att kunna förbereda och ta fram nästa generations topphästar på hemmaplan. Jag är väldigt glad över att touren finns, säger Jens Fredricson. 

Start och resultatlistor Hammarö

Läs mer om Swedish 7-Star Spring Tour 

Följ finalklasserna under Swedish 7-Star Spring Tour via webb-tv

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg