Vad händer på Breeders Trophy 2016?

Breeders Trophy 2016 i dressyr och hoppning avgörs den 4-9 oktober i Flyinge. Till årets finaler kommer 426 hästar till start, 269 hopphästar och 157 dressyrhästar. Missa inte de spännande tävlingarna och riktigt bra erbjudanden under veckan.

Svenskt Avel och Sportchampionat har nu bytt namn till Breeders Trophy och är endast öppen för SWB-hästar och hingstar godkända i SWB - detta för att tydligare lyfta fram den svenskfödda hästen. Nytt för i år är också att alla tävlingsklasser i både dressyr och hoppning avgörs i Stora ridhuset på Flyinge. 

En av tävlingens stora höjdpunkter är testridningen av de fyraåriga dressyrhästarna, som sker på lördag eftermiddag. I år är testryttaren ingen mindre än dressyrdrottningen Charlotte Dujardin från Storbritannien, som tillsammans med sin Valegro tagit OS-guld, VM-guld och EM-guld.

Agria är på plats

Vi på Agria är som vanligt på plats, kom gärna förbi oss om du vill teckna försäkring eller bara prata häst. Du får dessutom välja mellan 20% rabatt vid nyteckning av försäkring alternativt vara med i tävlingen ”Vinn en hingst”. Tävlingen är ett samarbete med Gränsbo Stuteri, där du är med och tävlar om en betäckning. Läs mer om förra årets vinnare här.

Mer information och start- och resultatlistor hittar du här.

Livesändning av Equisport-TV hittar du här.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg