Bosse är Djurens Hjälte!

Inför runda 13000 personer fick Bosse Svensson ta emot Agrias pris för ”Djurens Hjälte” på Friends Arena i Stockholm. Priset får han för sitt hängivna arbete med den ideella föreningen ”Bosses hundhjälp” som hjälper hundägare som befinner sig i en svår period i livet.

Hjälpen hundägarna kan få är till exempel bidrag till hundmat eller veterinärräkningar. Det hela började 2011 med ett Facebookinlägg. Den idag 76-årige Bosse Svensson lade ut frågan om det fanns behov av hjälp hos människor som befann sig i en svår period. Det fanns det och ansökningarna växte.

- I början var det djuraffärer som hjälpte oss med hundmat sedan har föreningen växt. Idag har vi runt 14000 medlemmar varav 1100 är betalande, berättar Bosse.

356 hade i förra veckan fått hjälp från Bosses hundhjälp och de finns alltifrån i Ystad i söder till Haparanda i norr.

- De är oerhört tacksamma. Många av dem är hemlösa eller pensionärer och har kanske ingen annan än hunden, då är det här verkligen en lättnad.

Vad de 25000 kronorna som Bosse får ska gå till vet han ännu inte riktigt.
- Det finns många hål att fylla, säger han.

Läs mer om Bosses hundhjälp här

 

Juryn består av representanter från åtta djurorganisationer. Här kommer motiveringen:


Den ideella föreningen Bosses hundhjälp med grundaren Bosse Svensson i spetsen bedriver en imponerande verksamhet som på ett genuint sätt hjälper de som inte har råd att ge sig själva eller sina djur det allra nödvändigaste. Genom att samla in hundfoder och pengar till veterinärhjälp kan fler hemlösa hundägare behålla sina fyrbenta vänner under en tid när livet tagit en ny vändning. I nära samarbeten med Stadsmissionen och boende för missbrukare gör Bosse och hans volontärer en avgörande insats för friskare, lyckligare hundar.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg