Motiveringen lyder:

Leif Nilsson är välkänd hästprofil som genom åren varit en av Sveriges mest framgångsrika ryttare på internationell nivå, hoppdomare i olika sammanhang och även hoppansvarig a AVN under många år.

Leif kommer ur en gammal uppfödartradition som förvaltat en numerärt ganska liten men högkvalitativ uppfödning av hopphästar. Leif med familj tilldelas priset som Årets Uppfödare 2014 för sin myket fina uppfödning, Ohlala. Leif Nilsson tog emot sitt pris under Bruksprovsfesten den 14 mars i år på Flyinge.

Ohlala, sto, 11 år, e. Orlando u. Carrera e. Cardento – Bonapart. Stolinjen har funnits i familjen i många generationer och går tillbaka till Leifs myket framgångsrika tävlingshäst Miss Larette. Ohlala var 2014 högst rankad SWB häst på WBFSH / FEIs världsranking med en 8:e plats av 4858 rankade tävlingshästar. Detta är den högsta rankingen av en SWB hopphäst i modern tid.

Ohlala rids av amerikanskan Louren Hough och har naturligtvis många segrar och placeringar upp på internationell 5* nivå. Under året 2014 kan speciellt nämnas hennes deltagande i Aachens stora GP där det lilla 1.60 stoet placerade sig på en fantastisk 5:e plats och imponerade stort på den församlade expertisen, samt Grand Prix segern i Geneve. Till detta kommer otaliga framstående placeringar på de stora tävlingsplatserna både i Europa och i Nordamerika. Stoet utmärker sig av en mycket hög lägsta nivå och är nästan alltid placerad i den mycket tuffa konkurrens där hon deltar.

Fakta Ohlala

Ohlala (sto f 2004 e Orlando u Carrera e Cardento-Bonapart) kommer ur en stolinje som har funnits i familjen i många generationer och går tillbaka till Leif Nilssons framgångsrika tävlingshäst Miss Larette. 

Fakta Årets Uppfödare

Nomineringarna sammanställs av representanter från Agria och SWB och baseras på följande kriterier:
En uppfödare som har en långsiktighet och tydlig målinriktning i sitt avelsarbete och som genom detta uppnått framgångar inom ridsporten nationellt och internationellt