Anmälan öppen till Agria Pony Trophy

Agria Pony Trophy, Sveriges bredaste tävling som blev en makalös succé under 2015. Över 9000 startande ponnyekipage i både hoppning och dressyr över hela landet. Nu är det dags igen. Anmäl dig redan nu.

Nu är det fritt fram att börja samla poäng för att kvala till finalerna. Det gör ponnyryttare genom att rida så många starter i LC-klass på lokal eller regional tävling som möjligt fram till juni.

- I år gäller alltså inte bara att rida ett par fina rundor, nu skruvar vi också upp möjligheterna för den envisa, målmedvetna ponnyryttaren att samla poäng under hela våren, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst & Lantbruk, Agria Djurförsäkring.

Stefan Fur blickar framåt och vill se fler ponnyekipage på tävlingsbanorna under våren och sommaren:

- Träning ger som bekant färdighet och det ska inte vara så svårt eller stort att åka iväg till en tävling på lokal eller regional nivå. Med Agria Pony Trophy som morot vi vill inspirera fler ponnyekipage på lägre nivå att komma ut och tävla så mycket som möjligt under kommande säsong.

Finaler

I augusti och september är det dags för fyra zonindelade finaler med 20 ekipage i varje. Finalerna går av stapeln på följande tävlingsplatser:

Norr: Timrå Hästportförening
Syd: Växjö RK, hoppning, Braås dressyr
Mitt: Lidköpings Ridklubb
Öst: Nyköpings Ridsällskap

Extra duktiga ekipage som har kvalificerat sig till final i både hoppning och dressyr har också chansen att tävla om ett pris till bästa Allroundekipage i varje kategori.

Anmälan

Lös ditt livslånga medlemskap i Agria Ponnyklubb idag och anmäl ert deltagande på www.agriaponnyklubb.se. Här kommer också alla resultat att sammanfattas. Efter registreringen är genomförd får ekipaget börja samla poäng för att kvala till finalen.

Anmäl dig här

Så här räknas poängen

1:a plats – 5 poäng
2:a plats – 4 poäng
3:e plats – 3 poäng
Övriga placeringar: 1 poäng
Felfri runda, hoppning: 1 poäng
Procent 60 % eller högre, dressyr: 1 poäng

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg