Agrias Young Rider tävlar i Scandinavium

En hoppryttare är klar för Göteborg Horse Show och det är Agrias Young Rider Douglas Lindelöw. Efter EM-guldet för unga ryttare i somras kom en personlig inbjudan från Göteborg Horse Show. "Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka till Scandinavium", säger Douglas.

I februari 2010 stod Douglas inne i arenan och fick ta emot ett stipendium från Stiftelsen Göteborg Horse Show. Ett stipendium som han till stor del tackar för sina framgångar.

– Stipendiet var en stor del i att jag kunde komma ut och tävla, så just därför känns det kul att komma tillbaka och dela framgångarna med organisationen och publiken.

Strax efter stipendieutdelning slog Douglas Lindelöw till som regerande svenska mästare för young rider och utökade sin samling SM-guld med ett senior-SM i hoppning.

Därefter har tävlingskarriären tagit fart på allvar med två internationella Grand Prix-segrar och i november var han när att snuva Malin Baryard-Johnsson på vinnarbilen i Stockholm.

Tävlar om världscuppoäng i Göteborg

Höjdpunkten 2010 var EM-guldet och lagsilvret i franska Jardy och då kom Göteborg Horse Show med en personlig inbjudan till den internationella världscuptävlingen.

– Självklart vill vi ha Douglas i våra startlistor, sa tävlingsledare Tomas Torgersen när inbjudan skickades.

Douglas Lindelöw ser fram emot tävlingarna i Scandinavium, som han tror blir lika bra som vanligt.

– Det är helt fantastiska tävlingar, absolut i världsklass! Jag ska göra mitt bästa och hoppas att hästarna också är i form. Det är bara kul att försöka nå upp till förväntningarna.

Om Douglas Lindelöw finns i Rolex FEI World Cup-klassen i Göteborg återstår att se. Många svenska ryttare vill gärna jaga världscuppoäng i Göteborg.

Framgångarna under det gångna året tror han beror på att alla bitar har fallit på plats och att hästarna har blivit mer rutinerade. Och han ändrar ingenting inför världscupdebuten. 

– Jag har haft en bra säsong så jag tränar på som vanligt och har inte förberett mig på något speciellt sätt, berättar han.

Stipendium även från Agria

Världscupdebuten skedde i mellandagarna i belgiska Mechelen.

–  Det har ju varit ett av mina mål att få rida en världscuptävling, sa Douglas Lindelöw inför den spännande värdscupdebuten.

I Rolex FEI World Cup i Mechelen blev det tre nedslag, 12 fel, med Talina, en klart godkänd världscupdebut.

I slutet av 2010 tilldelades Douglas även stipendiet Agria Young Rider 2011.

Göteborg Horse Show äger rum den 24-27 februari 2011 med Rolex FEI World Cup Jumping och Reem Acra FEI World Cup Dressage. Du kan läsa mer om tävlingarna på; http://www.goteborghorseshow.com.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg