Agria Star of Tomorrow tänder stjärnor

Elmia Scandinavian Horse Show går av stapeln i Jönköping för andra året i rad den 25-29 oktober. De unga hästarna är precis som förra året ett viktigt inslag under tävlingarna och i år ges ännu fler ekipage möjlighet att starta på Elmia genom tävlingen Agria Star of Tomorrow.

Agria Star of Tomorrow ger de 5- och 6- åriga hästarna möjlighet att kvala och tävla i den nya unghästtävlingen på Elmia Scandinavian Horse Show. Tävlingarna är öppna för såväl svenskfödda som importerade hästar i både hoppning och dressyr.

5- åriga hästar hoppning

De 5-åriga hopphästarna kan kvala på alla regionala, nationella och elittävlingar fr.o.m. den 1 juni. Direktkvalade hästar är de tio främst placerade från Folksam Scandinavian Open på Falsterbo Horse Show. Anmälningsavgiften måste dock vara erlagd före den 1 oktober.
6-åriga ston som har haft ett eller flera föl har möjligheten att starta i samma klass och tävla mot de 5-åriga hästarna med samma bestämmelser och kvalificering som 5-åringarna.

För att kvalificera sig till semifinalen på Elmia Scandinavian Horse Show krävs tre felfria rundor i lägst 1,20 hoppning. Semifinalerna rids i 1,20 hoppning och finalen i 1,25 hoppning.

6- åriga hästar hoppning

De 6-åriga hopphästarna kan kvala på alla regionala, nationella och elittävlingar fr.o.m. 1 juni. Direktkvalade hästar är de tio främst placerade från Folksam Scandinavian Open på Falsterbo Horse Show. Anmälningsavgiften måste dock vara erlagd före den 1 oktober.
6- åriga ston som haft ett eller flera föl har möjligheten att starta i samma klass och tävla mot de 5-åriga hästarna med samma bestämmelser och kvalificering som 5-åringarna. 7- åriga ston som har haft ett eller flera föl får inte starta i klassen för de 6-åriga hästarna.

För att kvalificera sig till semifinalen på Elmia Scandinavian Horse Show krävs tre felfria rundor i lägst 1,30 hoppning. På Elmia Scandinavian Horse Show rids semifinalerna i 1,30 hoppning och finalen i 1,35 hoppning.

5-åriga hästar dressyr

De 5- åriga dressyrhästarna kan kvala på alla regionala-, nationella- och elittävlingar fr.o.m. den 1 juni. Kvalen sker i Lätt A klasser, direkt kval minst 74 %, alternativt ”FEI:s inledande program för 5-åriga hästar 2004” och ”FEI:s finalprogram för 5-åriga hästar 2004”, direkt kval minst 78 %. Kvalprocent skall uppnås två gånger i någon av ovanstående klasser. Dessutom är de tre främst placerade hästarna från Falsterbo Horse Show direktkvalificerade under förutsättning att anmälningsavgiften är inbetald.

Ston födda 2011 och som har haft ett eller flera föl, startar i samma klass och tävlar mot de 5-åriga hästarna med samma bestämmelser och kvalificering som 5-åringarna.
På Elmia Scandinavian Horse Show rids omgång 1 i ”FEI:s inledande program för 5-åriga hästar 2004”. De ¾ främst placerade i omgång 1 går vidare till omgång 2, som rids i ”FEI:s finalprogram för 5-åriga hästar 2004”.

6-åriga hästar dressyr

De 6- åriga dressyrhästarna kan kvala på alla regionala-, nationella- och elittävlingar fr.o.m. den 1 juni. Kvalen sker i Msv B-klasser, direkt kval minst 72 %, alternativt ”FEI:s inledande program för 6- åriga hästar 2004” eller ”FEI:s finalprogram för 6-åriga hästar 2004”, direkt kval minst 76 %. Kvalprocent skall uppnås två gånger i någon av ovanstående klasser. Dessutom är de tre främst placerade hästarna från Falsterbo Horse Show direktkvalificerade under förutsättning att anmälningsavgiften är inbetald.

På Elmia Scandinavian Horse Show rids omgång 1 i ”FEI:s inledande program för 6-åriga hästar 2004”. De 3/4 främst placerade i omgång 1, går vidare till omgång 2, som rids i ”FEI:s finalprogram för 6-åriga hästar 2004”.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg