Flyinge stuteri fyller 350 år

2011 fyller ett av världens äldsta stuterier 350 år. Jubileet uppmärksammas under hela året med officiell firardag den 7 oktober, under Avelschampionatet.

På Scandinavium under Göteborg Horse show uppmärksammas också jubileet med uppvisningar under torsdagen och fredagen.

För första gången på 350 år har Flyinge också stora nationella ponnytävlingar den 14-15 maj och även då uppmärksammas  jubileet. Det blir dagar för hela familjen där man, förutom att följa tävlingarna, kan åka häst och vagn, se kaninhoppning, gå en guidad tur med en stork, prova att hamra i smedjan, gå i stallarna och i utställartälten eller bara äta något gott från restaurangen.

Vår stora firardag blir den 7 oktober, mitt under Svenskt avel- och sportchampionat. Omkring kl 16.00 blir det en 45 minuter lång uppvisning med det bästa från våra 350 år och därefter blir det stor mingelmottagning i Chefsbostaden.

Flyingedagarna - vår hästshow -  är en förhållandevis ung tradition på Flyinge - "bara" 100 år gammal. I år gör vi dock en 350-årig tillbakablick - hela vägen tillbaka till Karl X Gustav och freden i Roskilde och fram till våra dagar. I år har vi även en speciell Kidz show på söndagen - speciellt för våra yngre hästälskare!

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg