Tips från coachen: Belöna dig själv och ditt team

Tomas Torgersen är coach för Norges hopplandslag och mentaltränare. På Suderbys Gård delade han med sig av sina bästa råd och tips på hur man lägger upp sin träning och tävling.

Belöna dig själv

Belöning är viktigt! Ta tid att belöna dig själv när du nått ett litet eller stort delmål eller mål. Klappa dig själv på axeln och kom ihåg känslan. Tänk på att inte fokusera på det som inte gått så bra på en tävling utan fokusera på det som har gått bra. Har du haft ett nedslag, tänk på alla de hinder du klarade felfritt.

Lista dina rådgivare

Det är många som gärna kommer med råd vid träning och tävling. För att du ska veta vilka du ska lyssna på, gör en lista på vilka dina rådgivare är och lyssna på dem.

Låt teamet bli delaktigt

Ditt team är de som är involverade i din träning och tävling. Det kan vara tränare, föräldrar och syskon. Tänk på att det är du som sätter målen och att det är du som är teamledare. För att ett team ska fungera är det viktigt att det finns struktur. Planera i detalj vem som gör vad vid till exempel en tävling (vem packar utrustningen och vilka lastar hästen). Det är också viktigt att alla i teamet är delaktiga i belöningen. Ett tips på belöning är att man till exempel delar på en tårta efter en lyckad tävling.

Tips från coachen: Hitta motivationen och sätt mål
Tips från coachen: Dags att lägga upp en plan

Om Tomas Torgersen

Tomas Torgersen är coach för Norges hopplandslag och tävlingsledare för Göteborg Horse Show. Han är också mentaltränare, hopptränare och unghästutbildare.

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg