På olycksplatsen

Hund som mår dåligt och har feber.

Hundens kroppstemperatur

För att veta om din hund är sjuk eller mår dåligt är det bra att ha koll på hundens kroppstemperatur. I denna del av Agrias första hjälpen guide går vi igenom hunden temp. Läs mer om när din hund har feber och inte här.

Människa letar puls på insidan av hundens ljumske.

Hundens puls

Hur tar man hundens puls? Det är bra att veta hur du känner hundens puls. Speciellt om din hund blir sjuk eller skadar sig. Så här tar du hundens puls. Läs vår första hjälpen guide, här med fokus på hundens puls.

Hund som är på väg att bitas.

Nossnara på hund

Första hjälpen för hund - så gör du en nossnara på hunden. En hund som är skadad eller sjuk kan bitas. Ibland kan man behöva göra en nossnara på hunden för att undvika att bli biten själv när man försöker hjälpa hunde...

Hund blir buren inlindad i en handduk.

Bära och förflytta hund vid olycka

Så bär du din hund på bästa sätt. Vid en olycka är det viktigt att veta hur du på bästa sätt förflyttar din hund. Här kan du följa fyra enkla första hjälpen råd hur du bär din hund utan att skada eller förvärra hunden...

Instruktion för hur man gör konstgjord andning på hund.

Andning och konstgjord andning på hund

Vid ett olycksfall är det viktigt att veta om den skadade hunden andas. Att lära sig att ge konstgjord andning på hundar är bra att göra i förebyggande syfte. Här lär du dig hur du kontrollerar andning och ger konstgj...

Instruktion för hjärt- och lungräddning för hund.

Hjärt och lungräddning hund

Lär dig hur du utför Hjärt- och lungräddning (HLR) på hund. Följ stegen och få koll på HLR för hundar. Du får också lära dig när hjärt- och lungräddning behövs och vad du absolut inte ska göra.

Hund i chock.

Chocktillstånd på hund

Vi sjukdom eller skada kan en hund hamna i chock. Detta är farligt för hunden. Här lär du dig vad du kan göra när en hund hamnar i chock och vad du kan göra åt tillståndet.

Instruktion hur man utför heimlichmanöver på hund.

Heimlichmanöver på hund

Så utför du Heimlichmanöver på hund. Om något fastnat i hundens hals eller strupe kan du behöva utföra Heimlichmanöver. Här lär du dig steg för steg hur du går tillväga.

Hund får sin blödande tass inlindad i tryckförband.

Blödningar på hund

Så hjälper du en hund som blöder. Få instruktioner för vad du kan göra åt blödningar på en hund. Få tips från de minsta sårskadorna till akuta blödningar som kan drabba hunden.

Tassbandage på hundens tass.

Tassbandage på hund

En skada i hundens tass händer lätt. Då är det viktigt att veta hur man gör första hjälpen för just sårskador i tassen. Här kan du enkelt följa våra fem tips för hur du lägger ett tassbandage på hunden.

1 / 2