Ibland behövs kompletterande undersökningar för att ta reda på om livförsäkringen gäller

Vårt råd är alltid att låta djurets bästa gå i första hand. Vi har samtidigt förståelse för att man som djurägare ibland vill veta vad som ersätts av försäkringen. För att kunna avgöra om livförsäkringen ersätter behöver vi ha detaljerad information om ditt djur och dess hälsa skriftligen.

Vi ger inte förhandsbesked över telefon

Ibland får vi frågor på telefon från ledsna och oroliga kattägare och hundägare som står inför det svåra valet att behandla eller avliva sitt djur. Agria ger alltid rådet att göra det som är bäst för djuret – men vi kan aldrig lova ersättning över telefon. Varje djur är en individ och varje sjukdomsfall unikt. Därför krävs alltid en bedömning av alla fakta i varje enskilt fall.

Om du är osäker på om en behandling eller någon annan skadehändelse omfattas av försäkringen, kan du låta den behandlande veterinären be om förhandsbesked från oss. Vi arbetar alltid snabbt och med stor förståelse för din situation vid den här typen av frågor.

Ibland behövs kompletterande undersökningar

Vid avlivning, till exempel, ersätter försäkringen när djuret är så svårt sjukt eller skadat att det måste avlivas. Ibland gör ägaren bedömningen att det bästa för djuret är att låta det somna in även om man inte gjort de undersökningar som skulle ha behövts för att konstatera att allt hopp var ute. På Agria har vi stor respekt för det – det är ägaren som känner sitt djur bäst och kan ta de rätta besluten. Däremot är det viktigt att veta att livförsäkringen inte alltid ersätter i sådana fall. Ibland behövs kompletterande undersökningar som röntgen, blod- eller vävnadsprov.

Vill du veta mer om förhandsbesked?

Ring oss på:

0775-88 88 88
Här hittar du fler kontaktuppgifter