Redaktör till sociala medier och webb

Flugskimmelponny och tjej med Agriashop produkter på sig.

Med flera hundra tusen kundmöten varje månad är internet den absolut största kundmöteskanalen och kundernas förväntningar på våra digitala tjänster är höga och ökar i snabb takt. Till Agria Djurförsäkring söker vi dig som är nyfiken och kommunikativ med stort intresse för en föränderlig värld. Du brinner för digital kommunikation och din nyfikenhet driver dig att ständigt testa nya digitala tjänster. 

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

 • Delta i det övergripande arbetet vid Agrias nyhetsdesk som består av 4 personer med ansvar för varumärket, medierelationer, sociala medier, innehåll till agria.se samt intern kommunikation
 • I nära samarbete med affärsområde Häst & Lantbruk utveckla kommunikationen i sociala medier och på agria.se
 • Med utgångspunkt från vår strategi för sociala medier - samordna och operativt hantera samtliga pågående aktiviteter inom sociala medier
 • Delta i planering och genomförande av varumärkesbyggande digital kommunikation
 • Skriva, redigera och publicera texter på agria.se
 • Fotografera, filma och redigera
 • Uppdatera webbplatsen med relevanta artiklar
 • Coacha och fortlöpande utbilda kollegor i hur man använder sociala medier

Tjänsten är ett föräldravikariat till 31 december 2018, tillträde efter överenskommelse.

Vem är du?

Som sociala medier-redaktör har du också ansvar för kvalitet och innehåll i våra digitala kanaler avseende struktur, text, språk, bild och konceptefterlevnad där du bland annat skriver, redigerar och publicerar texter om både försäkring och djur. Du arbetar även med sökoptimering och enklare bild-/filmredigering samt deltar i och/eller driver projekt inom området webb och sociala medier.

Du har akademisk examen eller motsvarande inom kommunikation, marknad eller ekonomi och har lång erfarenhet av marknadskommunikation inom digitala kundmöten. Du har god förståelse för vikten av att vårda vårt varumärke och hur strategier samverkar och stödjer varandra.
Du ska behärska god svenska i tal och skrift och ha god datorvana gärna med erfarenhet av bildbehandling i Photoshop, EPI-server som webbverktyg samt ha erfarenhet av SEO och dess påverkan i de digitala kanalerna.

Som person har du ett starkt driv och god förmåga att ta dig från strategi till genomförande inom ramen för tid och budget. Du är flexibel och gillar att arbeta i en föränderlig miljö där du söker svaren efter hand. Du är van att hålla i många olika typer av aktiviteter samtidigt. Du är en lagspelare som gillar att samarbeta med andra och har god förmåga att prestera och driva självständigt. Tjänsten kräver ett stort mått av kreativitet och fingertoppskänsla för att utforma vår önskade kommunikation till att bli relevant i målgrupperna.

Vi ser gärna att du har försäkringskunskap och att du delar vårt intresse för djur – särskild kunskap om häst och lantbrukets djur premieras.

Om oss

Agria är Länsförsäkringars specialistbolag för djur- och grödaförsäkring. Vi förser djur, deras ägare och växtodlare med flexibla försäkringslösningar och vår mission är att skapa trygghet för djur och människor i nära samarbete med djurägarorganisationer, veterinärer och länsförsäkringsbolagen. Agrias finns i Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien. Våra medarbetare har ett starkt intresse för djur och är själva djurägare.

Affärsområde häst och lantbruk förser marknaden med försäkringslösningar för häst, lantbruksdjur och gröda. Affärsvolymen för affärsområdet uppgår till ca 480 Mkr. Våra försäkringsprodukter riktar sig till såväl privat som företagsmarknaden. Vi säljer till största delen genom personlig försäljning, därtill via vårt kundcenter och webb. Vår specialistkompetens och nära samarbete med länsförsäkringsbolagen, djurorganisationer och veterinärer är viktiga framgångsfaktorer för att skapa nöjda kunder och utvecklar affären.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Låter det spännande?

Välkommen med din ansökan senast den 5 april, via vårt rekryteringssystem.

Vi svarar gärna på dina frågor

 • Maria Blom Sydow, tillförordnad affärsområdeschef häst och lantbruk, telefon 08-588 42058
 • Pernilla Melander, kommunikationsansvarig, telefon 070-57 93 111
 • Margareta Edihl Tomth, facklig representant FTF, telefon 08-588 420 12
 • Anna Sandqvist, facklig representant SACO, telefon 08-588 416 50

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg