Evenemang

Paneldeltagarna på Agrias lantbruksseminarium i Almedalen 2023.

Det svenska djurskyddet för lantbruksdjur fortsatt hotat

Agrias lantbrukspanel i Almedalen med representanter från branschen är överens. Förslaget i den statliga utredningen "Bättre förutsättningar inom djurens hälso- och sjukvård", om att stänga veterinärberedskap för lantbruksdjur och hästar nattetid, är inte lösningen på dagens veterinärbrist.

Vinnarna i SARA-klassen på Elmia Lantbruk 2022.

Här är damerna som tog hem SARA-priset 2022!

Alma, Blända och Gullros är de tre vinnande skönheterna i SARA-tävlingen! I skarp konkurrens belönades de vinnande mjölkkorna på Elmia Lantbruk för sin fina exteriör och ett sunt avelsarbete. Agria Djurförsäkring och Växa är stolta över att presentera klasserna och delar ut totalt 65 000 kronor i prispengar.

Ulster, tjuren som vann utmärkelsen SIRE på Elmia Lantbruk 2022.

SIRE 2022: Ulster heter Sveriges vackraste tjur!

Den ståtliga tjuren Ulster av Frönshult från Ljusfallshammar tog hem SIRE-priset på Elmia lantbruk 2022. Av de sju finalisterna korade domaren honom för den bästa kombinationen av korrekt exteriör, utstrålning och genetiska resultat.

Yoda från Tuna Hökhultsgård är en av deltagarna i 2022 års SARA-klass.

Långlivade och hållbara kor tävlar på Elmia

Under Elmia Lantbruk presenterar Agria Djurförsäkring, tillsammans med Växa, SARA-klassen för fler hållbara kor – med exteriör som direkt påverkar kornas livslängd och ett sunt avelsarbete. Fredagen den 21 oktober 2022 bedöms de 13 korna och tre vinnare ska utses.

Vad är showmanship?

Med ett stundande SM i showmanship på Milamässan fick vi oss en pratstund med Patrik Gustafsson, flerfaldig SM-vinnare med stor kunskap kring showmanship, som hjälpte oss att reda ut frågetecken som hur djuren bedöms, hur man väljer rätt djur samt vad som är viktigt att tänka på. 

Smartare jordbruk på Borgerby Fältdagar

Den 28-29 juni är det dags för växtodlarnas höjdpunkt- Borgerby Fältdagar i Skåne. Dessa dagar lockar runt 20 000 besökare från Norra Europa som vill se och lära sig mer om effektivt jordbruk, och som vanligt finns Agria på plats.

Agria på plats under Mila

Den 16-18 februari är det dags för Mila-mässa i Malmö och självklart finns Agria Djurförsäkring på plats med monter och en rad aktiviteter för alla lantbruksintresserade. 

Agria på Elmia Lantbruk

I veckan är det dags för Elmia Lantbruk, där tre fullspäckade dagar väntar. Agria är på plats med monter där du bland annat kan diskutera försäkring, prata kor med vår expert eller ställa frågor till vår veterinär. 

Borgeby Fältdagar

Idag startar Borgeby Fältdagar i skånska Bjärred - två dagars lantbruksmässa för dig som jobbar inom lantbruk eller har ett stort intresse. Agria finns på plats tillsammans med Länsförsäkringar Skåne, Göinge och Blekinge.

Dags för Milamässan

Nu är Milamässan igång igen för 52 gången. Kom och se djuren, gå på seminarier och träffa oss på Agria mellan den 18-20 februari.

1 / 2