Kattartiklar

Sveriges nyaste kattraser
2017-02-21

De vanligaste raserna känner nog majoriteten av landets kattälskare till. Men visste du att det finns fyrtiofem godkända kattraser i Sverige, och utöver det tre preliminärt godkända? Här är en lista med Sveriges nyaste kattraser. 

4,6 miljoner kronor till friskare djur
2017-02-17

I år bidrar Agria och SKK forskningsfonds med 4,6 miljoner kronor till forskning för friskare hundar och katter. Tolv av projekten är nya för i år, medan resterande handlar om pågående projekt som har fått förlängd finansiering.

Utfodra din katt på bästa sätt
2017-02-13 Det var inte länge sedan katter livnärde sig på enbart möss och småfåglar. Idag finns ett enormt utbud av kattfoder. Trots att fodertillverkarna utlovar guld och gröna skogar kan det vara svårt att veta hur du på bästa sätt utfodrar din katt så att den inte får brist på exempelvis taurin.
Katter i riskzonen för diabetes
2017-02-03

Har du en innekatt som inte rör på sig tillräckligt och dessutom blivit lite väl rund om magen? Då befinner den sig i riskgruppen för att drabbas av diabetes.  Men som kattägare har du goda möjligheter att undvika att just din katt blir sjuk. I Pälspodden berättar Sveriges främsta expert på kattdiabetes hur du kan bidra till att katten behåller hälsan. 

Populäraste kattnamnen just nu
2017-01-31

Att bestämma vad katten ska heta kan vara svårt. Här listar vi de 40 populäraste kattnamnen så att du kan få inspiration till ditt beslut. Har du en Maja, Smulan, Sigge eller Nisse hemma? Då är du inte ensam. 

Se till att utekatten syns i mörkret
2017-01-24

Om du har din katt som utekatt och bor i närheten av en trafikerad väg är det viktigt att du ser till att den syns i mörkret. Ett halsband med reflexer eller lampor kan förhindra många olyckor. Men var noga med vilken sorts halsband du väljer. 

Fakta och myter om katters tänder
2017-01-16

Det finns många rykten och myter kring katter och deras tänder. Här går vi igenom några av de vanligaste myterna.

Hemlösa katter vill ha en andra chans
2017-01-10

Uppskattningsvis finns 100 000 hemlösa katter i Sverige. En del har lämnats åt sitt öde av ägare som tröttnat, andra har blivit födda ute av hemlösa honkatter. Ska du skaffa katt? Då kan det vara ett alternativ att ge en hemlös katt en andra chans. 

Så undviker du att din katt förfryser sig
2017-01-03

När kylan tar greppet om Sverige behöver kattägare med utekatt tänka lite extra på sin fyrfota familjemedlem. Katter som är vana vid att vistas utomhus under årets varmare månader vill oftast gå ut även när det är snö och kallt, men de kan inte vara ute hela dagar.

Kastrera katten – varför det?
2017-01-01

Många avstår från att kastrera sin katt i tron att katter mår bäst av att vara okastrerade. Men ska du inte använda din katt i avel finns flera bra skäl att överväga kastration.