Kattartiklar

Fakta och myter om katters tänder
2017-01-16

Det finns många rykten och myter kring katter och deras tänder. Här går vi igenom några av de vanligaste myterna.

Hemlösa katter vill ha en andra chans
2017-01-10

Uppskattningsvis finns 100 000 hemlösa katter i Sverige. En del har lämnats åt sitt öde av ägare som tröttnat, andra har blivit födda ute av hemlösa honkatter. Ska du skaffa katt? Då kan det vara ett alternativ att ge en hemlös katt en andra chans. 

Så undviker du att din katt förfryser sig
2017-01-03

När kylan tar greppet om Sverige behöver kattägare med utekatt tänka lite extra på sin fyrfota familjemedlem. Katter som är vana vid att vistas utomhus under årets varmare månader vill oftast gå ut även när det är snö och kallt, men de kan inte vara ute hela dagar.

Kastrera katten – varför det?
2017-01-01

Många avstår från att kastrera sin katt i tron att katter mår bäst av att vara okastrerade. Men ska du inte använda din katt i avel finns flera bra skäl att överväga kastration. 

Vad katten heter katten?
2016-12-30

Sigge, Nisse eller Maja är de mest populära namnen bland svenska katter. Mer originella namn däremot om katten lystrar till namn som Iggy Pop, Corvette eller Botox. Det visar namnstatistik från Agria Djurförsäkring.

Tänk på katten på nyårsafton
2016-12-27

Att många hundar är rädda för fyrverkerier är ingen nyhet, men även katter kan bli skrämda av smällarna. Här är några tips inför nyårsafton för dig som är kattägare.

Kattens faror i jul
2016-12-19

Fina växter, levande ljus och härligt julpynt som hör julen till kan innebära direkt livsfara för våra katter. Enligt Agria Djurförsäkrings statistik hamnar mellan 400-500 katter per år på operationsbordet för att plocka bort främmande föremål ur mage eller tarm. 

Ny klubb för kattuppfödare
2016-12-13

Nu har Agria startat en uppfödarklubb för dig som är kattuppfödare. Som medlem i Agria Breeders Club för katt får du inbjudan till föreläsningar, fina kattungekit att lämna till dina köpare och exklusiva erbjudanden.

Agnes Fabricius blir ny vd för Agria
2016-12-12

Agnes Fabricius har utsetts till ny vd för Agria Djurförsäkring. Hon har en lång bakgrund inom länsförsäkringsgruppen med erfarenhet från flertalet ledande befattningar inom Agria och Länsförsäkringar Stockholm.

Halva priset på fotokalender
2016-12-12

Skapa din egna personliga fotokalender och få 50 procent rabatt. Nu kan du som är med i Agria ta del av detta erbjudande!