Varför valde du att köpa en katt från ett katthem?

Jag är svag för djur som hamnat lite snett och har tidigare tagit hand om flera omplaceringskatter som hamnat hos oss av olika anledningar. När jag såg en bild på Junior på katthemmets facebooksida så var det kärlek vid första ögonkastet. Det var något med just Junior som gick rakt igenom skärmen och jag kände direkt att jag ville ha den katten. Jag skickade in min intresseanmälan samma dag. Sen gick det ganska fort. Junior trivdes inte i sitt akuthem så föreningen kom förbi bara några dagar senare för att träffa oss. Dagen efter flyttade han in, berättar Sara Rosén Andersson.

Märker ni av att han är en omplaceringskatt?

I början noterade vi att han reagerade ganska starkt på ljudet av tunnelbanan som man kan höra om man står på vår balkong. Vi tror att det beror på att han innan han blev infångad höll till i ett industriområde och att det där fanns ett godståg som lät en hel del. Första gången vi märkte av det var när vi på håll hörde ett tåg bromsa in och han for som ett skott genom lägenheten. Numera är det dock inte något han bryr sig om och han hänger gärna på balkongen och spanar.

Skulle du rekommendera andra att adoptera en katt?

Ja, det skulle jag absolut. Det är fint att kunna ge en katt en andra chans. Dessutom finns alla sorters katter på katthemmen. Vår katt är absolut inte en skygg eller förvildad katt. Han är en riktigt gosig en som gärna sover på huvudkudden och är med oavsett vad vi gör.

Vad är det bästa med Junior?

Att han älskar att sova på min huvudkudde på nätterna. Han är verkligen världens bästa katt.

Vill du också köpa en katt från ett katthem? Hör av dig till ditt lokala katthem. I hela landet finns hemlösa katter som väntar på nya kärleksfulla hem. 

Försäkra din omplaceringskatt

Se till att katten är försäkrad. Om katten du köper har en försäkring sedan tidigare är den bästa lösningen att ta över försäkringen för att få ett obrutet skydd. Ju tidigare och längre katten varit försäkrad – ju bättre. Om du köpt en äldre katt och behöver teckna en ny kattförsäkring kan det innebära begränsningar i skyddet samt att det kan tillkomma undantag om hunden varit sjuk eller skadad innan katten försäkrades.