Katt

Bidrag i vår balkongtävling

Just nu pågår en tävling på Agrias kattsida på Facebook i syfte att göra livet säkrare för våra fyrfota vänner. Här kan du se hur några av deltagarna säkrat och kattanpassat sina balkonger. Tävlingen pågår till och med den sista maj så skicka in ett bidrag du med så har du chansen att vinna fina priser.

EmelieCarlssonEmelie Carlsson: Hej, Vi heter Siri och Selma och två ettåriga, nyfikna fröknar som älskar att spana och hålla koll på läget från balkongen. Utöver bordet finns det pallar och piedestaler i olika höjder att klättra på, vilka man också kan vila sig under och som ger bra skugga. Men favoritstället är nog ändå den stora blomkrukan, där är det trångt och det är mysigt att leka med jorden.

Att sätta upp nätet var inga problem för vår mamma Emelie. Hon köpte kattnät från djuraffären som hon sedan knöt fast i balkongen ovanför. För att det inte ska bli någon glipa vid väggen har hon borrat i skruvar som hon sedan har fäst nätet i.

MartinaHolmbergMartina Holmberg: Mitt bidrag till balkongtävlingen! Kvastskaft,buntband & hönsnät, är man händig kan man lacka eller måla skaften!

AngelicaSallAngelica Säll: Mamma och pappa har äntligen satt upp nät, så att jag (Selma) kan få vara ute på balkongen och stå och titta på allt som rör sig utanför. Fåglar som flyger förbi är extra roligt!

Vi köpte vanligt kompostnät på "Plantagen" som är 1 meter högt, som vi sedan satte fast med vanliga buntband, och säkrade upp i husväggen med vanliga sladdklämmor. Tanken är väl att vi ska köpa något mer hållbart, men vi började med det vi hade hemma, och det verkar hålla väldigt bra!
Både Selma på bilden, och vår kattunge Svea älskar att få vara därute, och vi kan känna oss trygga över att inget händer våra pälsklingar!

IngerFriskInger Frisk: Jag har snickrat ihop 4 träramar med nät från golv till tak. I ovankanten har jag fäst med buntband. Ramarna är hopsatta 2 och 2 med gångjärn och de låser jag ihop med haspar så jag kan öppna vid behov. Katterna älskar att vara på balkongen och kan gå ut och in som de vill. De vill ut så fort solen skiner och på bilden är det första dan för säsongen de var ute - även fast jag höll på och fixade med krukor och jord så ville de vara med.

LarsErikssonLars Eriksson: Tidigare hade vi inglasad balkong och katterna älskade den. I det nya boendet har vi byggt in hela balkongen med hjälp av impregnerat virke och plastnät avsett för att hålla rådjur ute från trädgårdar och liknande. Det är således väl anpassat även för när lillekatt bestämmer sig för att ta en klättertur. Katterna älskar sin nya balkong och vi är överlyckliga över att kunna ha balkongdörren öppen dygnet runt nu när solens strålar börjar värma.

SofieEkstromSofia Ekström: Detta är vår balkong som jag och min syster fixat ihop. Vi har använt oss av 2" tryckimpregnerat virke och rådjursnät. Först byggde vi ramar som vi sedan häftade fast nätet på. Katterna ÄLSKAR sin altan och att den är innätad ger både mig och katterna högre livskvalité. Det är så härligt att bara kunna ställa upp dörren utan att behöva oroa sig!

MarieJardhammarMarie Jardhammar: Om man som jag bor högst upp & har ingen ovanför mig att fästa ett nät i kan man helt simpelt fixa en nätdörr. Har satt ihop delarna av ett grönt kompostgaller. Använde mig av märlor för att fästa det upptill & på ena sidan. Har sen ett par hakar på andra sidan så själva dörren fungerar som en svängdörr. Detta fungerar då också utmärkt om man själv avskyr att sitta i bur. Katten får vara på balkongen i bland med mig, då i koppel.

IngridRosengrenIngrid Rosengren: Min birma Tessla njuter av kvällssolen på sin innätade balkong. Vi har nätat in med hönsnät och balkongen är 6 m lång. Satte nätet med hjälp av häftpistol

SaraIsabellHansenSara Isabell Hansen: Vi gillar att vara på balkongen själva så för att vi skulle få vara det, fick vi ett nät så att vi inte skulle rymma, för vi är inte vana vid att springa ute bland bilar mm.

MiriamAkerlundMiriam Åkerlund: Maggan å tarmen i solen på söder! Balkongen är en visa på stan med alla katt klätter grejor!:)

AnnelieErikssonAnneli Eriksson: Här kommer min bild. Köpte reglar som jag kapade, målade och satte upp med spännband och hönsnät. Håller riktigt bra året om. En utsiktsplats snickrade jag också, de trivs mycket bra!

AnnaKarinKindmarkAnna-Karin Kindmark: Hittade inspiration till detta kattnät hos tidigare inskickade bidrag -Tack för det! :). Använt mig av viltnät, g-pinnar och svarta buntband. Borrade små hål i balkongräcket (som man sen kan sätta igen med metallspackel om det behövs) där jag trädde i g-pinnarna och säkrade med buntband. Honkatten Jesper (!) är mycket nöjd med resultatet, och matte med som numera får sova på morgonen när katten väl är utsläppt.

IngaLill_JohanssonInga-Lill Johansson: Maja på balkongen där hon trivs.

MarieAnderssonMarie Andersson: Hej! Här kommer vårt bidrag i balkongtävlingen, vi har en egen innätad balkong med dörr och kattlucka och diverse uppbyggda klätterställningar. Vi har till och med en egen liten gräsmatta, vi älskar att vara på våran balkong. Husse har byggt upp allt åt oss och nätat in enda upp till taket. Vi som är med på bilderna heter Neo, Elsa och Alice.

MonaEkekrantzMona Ekekrantz: Tarzan och Pricken på ballkongen =)

AsaNilssonNorlundÅsa Nilsson Norlund: Vi har ett Trixie kattnät och teleskopkäppar från golv till tak. Nätet är av nylon och tillräckligt mjukt för att katterna inte skall kunna klättra i det, vilket är nödvändigt med två bengaler som ÄLSKAR att klättra. Det är dessutom hållbart. Det har suttit ute i tre vintrar och det är fortfarande lika fint. Det är genomskinligt och syns inte från vägen heller. Diskret och bra. Katterna är glada nu när våren är här och de kan sitta ute på balkongen och titta på skator.

RoyKastenmanRoy Kastenman: Använde 2 tum 2 brädor för en stabil ram. Plastklädd hönsnät. 6st L-vinkel, 24st skruv. Ramen och nätet sitter fast med buntband till balkongen pga jag bor i hyeshus och får ej förstöra något. Kostnad totalt: ca 700kr. Hyresvärden har skickat folk för att titta och få insperation.

JennyHedstromJenny Hedström: Här tillbringar vi dagarna då vi är hemma i stan. Det är helt perfekt för det finns en fotölj till oss var och solen lyser nästan alltid. Matte har byggt in balkongen med vanligt grovmaskat hönsnät, fäst i två träpinnar på vardera kant. Hon tyckte inte att det var så speciellt svårt, helt klart värt besväret tycker vi...

Anna_GranlundAnna Granlund: Här sitter min älskade Lea och njuter på balkongen som jag säkrat med hönsnät ♥ Mitt bidrag till balkongtävlingen :-)

MonikaSundstromMonika Sundström: Egon sitter och myser på balkongen på fjärde våningen som vi har säkrat med hjälp av kompost-galler. :).

BjornSvenssonBjörn Svensson: Här är min lösning för att säkra upp balkongen. Använde mig av fyra stycken "Cat Protect Väggklämma" med teleskoprör som jag fäste i räcket. Mellan stolparna spände jag rådjursnät. Högst upp lutar nätet in. Det som är bra med detta nät är att det är hållbart och så gott som omöjligt att klättra i. På respektive kant skruvade jag in fästen i väggen för att få det tätt. Nedre delen spände jag över kanten med hjälp av krokar. De som njuter av den trygga balkongen är alla f.d gäster från Stockholms Katthem.

LinneaSjobergLinnea Sjöberg: Hej! Här kommer mitt bidrag till balkongtävlingen. Vi har använt oss av ett balkongnät runt hela balkongen vilket fungerar fint. Vår katt Kodjo är helnöjd och vi kan låta honom sitta ute och filosofera utan att behöva vara rädd att han trillar

KristinaKallinKristina Kallin: Min osynliga balkonginnätning. Efter ett antal flyttar och olika innätningar senare så ville jag ha en mer osynlig innätning. Samlad kunskap gjorde att vi lyckades riktigt bra. Med hjälp av rådjursnät/viltnät, g-pinnar, wire och bundband skapade vi. Nätet är skarvat vid räcket och där fäst med buntband. Likaså är nätet fäst längst ner med buntband. Längst upp är nätet flätat/vävt fast i den övre balkongens räcke med hjälp av en wire. Samma wire går ner i bakkant och är fäst längst ner mot bottenplattan. Det är helt underbart att kunna ha en öppen balkong där katterna kan vara säkra samt att vi inte behöver uppleva det som att bo i en bur. Bara några meter ifrån nätet så syns det inte.
 

 

SvenErikssonSven Eriksson: Här kommer en bild på Sussis balkong. Vad jag har gjort: Jag har upp en 3 tum 4 regel emellan balkongerna så hon inte kan smita in till grannen. Och satt upp en rejäl vindskiva av båt plywood (väder tålig) och målat. (Ska målas om i år).

Sofi_MelbeusSofie Melbéus: Vi bor ute på landet med våra tre katter, men det är ganska hårt trafikerat och alla är uppvuxna i lägenhet, men för att kunna erbjuda dom frisk luft och njuta av att vara ute så har jag byggt ett eget uterum till dom. Vi har två ingångar till huset, så jag valde den på framsidan där det händer lite mer. Nätade in med putsnät, då jag läste mig till att hönsnät inte var bra. Alla katterna älskar att sitta där ute. Mest spännande är när det går förbi rådjur på åkern mitt emot :)

Anna_MalmAnna Malm: En nöjd Doris kan spana på alla som går förbi utan att vara rädd för att trilla ner. Och jag kan vara trygg i att hon och hennes syster är säkra ute på balkongen.

SandraPallenSandstromSandra Pallen Sandström: Vi gick till skogen för att hitta bra stockar och grenar som vi sedan skruvade fast hyllplan som vi klätt i fleece och en slags skumgummi som används bla till rullstolar som har en värmande effekt.

Pia_Wingard2Pia Wingård: Bifogar ytterligare en bild på hörnet på balkongen :)

AsaMallstromÅsa Mällström: I och med att jag bor i hyresrätt ville jag inte borra i golv, tak eller väggar, allt måste kunna återställas när jag flyttar. Jag byggde då en ställning som bär sig själv mellan golv till tak och med det nät som jag anser vara mest diskret. Både jag och katterna Ödlan och Brorsan gillar balkongen när solen är framme. Katterna kan spana på andra katter, rådjur och harar.

NinaMeltzerNina Meltzer: Vår innätade balkong byggd av nät på träramar. Det är inte borrat eller gjort någon åverkan på balkongen. Det finns dessutom gångjärn på bägge gavlarna för snabb utrymning vid ev. brand :)

VeenaMTveitenVenna M Tveiten: Kan vi fra Norge også delta? Kattene er forsikret i Agria :-)

SusanneKurtsdotterSusanne Edenstig: Så här ser min balkong ut. Bor på 3:e våningen i stan, balkongen är mot grön innergård. Den besöks stundtals av fåglar. Då blir dom ivriga och klättrar på nätet. Den är byggd av Thomas Secher Rasmussen och med hyllor i olika nivåer. Den är byggd i 3 ramar, 2 kortsidor, och en stor framsida, dessa är fastskruvade i varandra. Nätet är fastsatt med spikpistol inköpt på biltema. Den är ej byggd av hönsnät utan svetsat bygg-nät.

EmmaRoosEmma Roos: Vår matte och husse har nätat in balkongen så att vi varken ska kunna ramla ner eller gå på promenad på taket. Väggar och tak är innätade med ett skyddsnät från ScanCord som vi inte ska kunna göra sönder. Det är uppsatt med vajer och skenor inköpta på byggvaruhuset. Det enda dumma är att nu kan det inte flyga in några fåglar till oss - men det är matte bara glad för!

FeliciaUllstadFelicia Ullstad: Här bor Kilo och Hekto. Kilo är en långhårig huskatt och Hekto är en långhårig Kurilean Bobtail.Uteplatsen är innätad med rådjursnät som är häftat med häftpistol på tryckimpregnerat virke. På högra sidan av bilden är de vertikala stolparna fastsatta i jordankare i rabatten. I taken på buren sitter krokar som spänts med metalltråd i balkongen ovanförs räcke. Buren är även fastspänd i vindskyddet på burens vänstra sida. Dörren i buren går endast att öppna inifrån och är till för ev brandrisk och för att kunna komma ut till rabatten smidigt.Bilden är från när det byggdes förra året. Den fick lossas och bäras bort (tog 10 minuter) under vinter pga fasadrenovering. Nu finns där även blommor och snart ska hyllor skruvas upp. Katterna är där ute så mycket de får då de älskar att spana på fåglar i solskenet.

UlrikaBergmanUlrika Bergman: Vet inte om balkongen är så fin såhär på vintern men vi köpte ett kattnät på en nätsida och satte det innanför räcket så att katten inte kan hoppa upp i blomlådan eller på kanten då han skulle kunna trilla och göra sig illa.

Walter_Albinsson_ErikssonWalter Albinsson-Eriksson: Min husse har satt upp lite kompostgaller på altanen, så att jag inte ska trilla ned och göra mig illa.

Erika_KammerdalErica Kammedal: Min matte har glas runt hela balkongen så att inte jag och min kompanjon ska hoppa ner.. Vi har egna möbler här ute med så vi kan sola och sova på! :D Och när hon ska sola så sitter vi och kollar på henne från vardagsrums fönstret och värmer oss i solen :)

Pia_WingardPia Wingård: I hörnet som ej syns på bild står ett högt klösträd som ger missarna möjlighet att sitta högt och spana på omgivningen! Mycket uppskattat.

Josefina_GustafssonJosefina Gustafsson: Vi nätade in hela balkongen och delade upp det i fyra sektioner, tog armeringsnät som är en meter bred, just för att hönsnät gärna slår sig och blir böjt, och i detta när kan även den vildaste katten klättra och ha sig i utan att jag behöver vara rädd :) Vi tog reglar 45*45 och gjorde en ram, målade med tålig vit färg, spikade på nätet och avslutade med en list så det blir enhetligt och döljer spikarna, sedan har vi borrat fast sektionerna i sig och i balkongen. Totalkostnad ca 1000 kr. Alla mina fem katter och jag är helnöjda. Armeringsnätet kostade typ 800 kr för 25 meter, men vad gör man inte. Resten skänkte jag till Djurskyddet i Mönsterås.

Karolina_HansenKarolina Hansen: Mina katter hoppar inte och de är inte mycket för att klättra heller, så jag valde att näta in med rådjursnät och g-pinnar (skulle katterna mot förmodan försöka klättra i det skulle det bara böja sig inåt). Längst ut fäste jag det i trä istället för g-pinne och sedan skruvade jag fast det med en limknekt i räcket för att slippa göra åverkan. Nu har jag en innätning som är helt osynlig från håll och busenkel att ta bort om det skulle behövas. På bilden sitter g-pinnarna tillfälligt med röda band, de är utbytta mot betydligt mer diskreta buntband.

AnneMarie_EklundAnne-marie Eklund: Eftersom jag bor på 3:e våningen,så var det lämpligt att sätta upp galler som skydd åt mina 2 katter.På Jula köpte jag kompostgaller,buntband och kraftig ståltråd (ca 250 kr ). 8st galler som sattes omlott,står emot väder och vind:=).Trots galler så lämnar jag inte balkongdörr öppen när jag inte är hemma.

Walter_Albinsson_Eriksson1Walter Albinsson-Eriksson: Ett bild till på mitt skydd så att jag inte ska trilla ner.

Så här tävlar du

För att vara med i vår tävling postar du din bästa bild på din kattfixade balkong på Agrias Kattsida på Facebook. Bifoga gärna en liten kort beskrivande text på hur du tänkt och gjort. Har du dessutom en skiss/ritning på ditt arbete är det toppen.

Har du inte Facebook men ändå vill vara med och tävla går det även bra att maila ovanstående till webbredaktor@agria.se.

Tävlingen pågår till och med 2013-05-31.

Till Agrias Kattsida på Facebook

Läs mer om tävlingen här

Köp försäkring

Skadeanmälan

Sök artiklar

Hitta bland 199 artiklar för Katt

 

Fråga veterinären

Sök bland frågor och svar i Fråga veterinären Katt.

Kattfrågor

Agrias bloggar

Fredrik Steen

Fredrik Steen

För ett fantastiskt hundliv

Till Fredriks hundblogg
Emelie Brolin

Emelie Brolin

Dressyrryttare

Till Emelies hästblogg
Gränsbo stuteri

Gränsbo stuteri

Stuteri

Till Gränsbo stuteris blogg

Följ oss